معركة افيق

معركة افيق
جزء من استيلاء الفلستيين على تابوت العهد   تعديل قيمة خاصية جزء من (P361) في ويكي بيانات
 
الموقع افيق   تعديل قيمة خاصية الموقع (P276) في ويكي بيانات
خطأ لوا في وحدة:Mapframe على السطر 384: attempt to perform arithmetic on local 'lat_d' (a nil value).

معركة افيق هيا معركة كتابيه موصوفه فى سفر صموئيل الاولانى 4: 1-10 من الكتاب المقدس العبرى. خلال دى المعركة غلب الفلستيون جيش بنى إسرائيل واستولوا على تابوت العهد.

حسب الكتاب المقدس

[تعديل]

يسجل سفر صموئيل أن الفلستيين كانو معسكرين فى أفيق وبنى إسرائيل فى أبين عازر. وخلال المعركة الأولى غلب الفلستيون بنى إسرائيل، وقتلوا 4000 من بنى إسرائيل. فقام بنو إسرائيل بإحضار تابوت العهد من شيلوه، معتقدين أن الرب سينصرهم لوجود التابوت معهم،[1] لكن الفلستيين هزموا بنو إسرائيل مره تانيه، وقتلوا دى المرة 30،000 واستولوا على تابوت العهد.

يسجل صموئيل أن نجلى الكاهن الأعظم عالى: حفنى وفينحاس اتقتلوا فى المعركة، وهم اللى كانا يحرسان التابوت، وكمان مات الكاهن الأعظم عالى بعد سماعه الخبر، وسقط من مقعده لالوراء، وكسر عنقه، فمات على طول لأنه كان عجوز وثقيل. بعد ما حكم بنى إسرائيل أربعين سنه.

المراجع

[تعديل]
  1. Gill, J., Gill's Exposition of the Entire Bible on 1 Samuel 4, accessed 22 April 2017 نسخة محفوظة 4 يوليه 2018 على موقع واي باك مشين.