Gènere | Simulació |
---|---|
Descriu l'univers de ficció | Animal Crossing universe (en) |
Desenvolupador | Nintendo |
Publicador | Nintendo |
Plataforma | Nintendo 64, GameCube, Nintendo DS, Wii, Nintendo 3DS, Wii U, Nintendo Switch |
Primera versió | Animal Crossing 14 abril 2001 |
Última versió | Animal Crossing: New Horizons 20 març 2020 |
Videojocs | |
Lloc web oficial | Pàgina web oficial |
Animal Crossing, conegut al Japó com a Dōbutsu no Mori, és una franquícia de videojocs creada per Nintendo. En formen part Animal Crossing (2001, per a Gamecube), Animal Crossing: Wild World (2005, per a Nintendo DS), Animal Crossing: Let's Go to the City (2008, per a Wii), Animal Crossing: New Leaf (2013, per a 3DS) i el més recent, Animal Crossing: New Horizons (2020, per a Nintendo Switch)
El primer joc de la sèrie va ser Animal Forest, per a Nintendo 64, publicat només al Japó, on va sortir a la venda el 14 d'abril de 2001. Al desembre del mateix any Nintendo va publicar al Japó una versió millorada del joc per la GameCube: Animal Forest; que també va ser publicat als Estats Units (el 15 de setembre de 2002) i a Europa sota el nom d'Animal Crossing. El joc usa el rellotge intern de la consola GameCube per a crear un món persistent. A causa de la seva complexitat, el joc ocupa una targeta de memòria de 59 blocs sencera. En sortir a la venda, el joc incloïa de regal una targeta de memòria.
Més tard va aparèixer Animal Crossing: Wild World, per Nintendo DS, que a més funciona amb la Nintendo Wi-Fi Connection, que permet els usuaris establir contacte amb altres jugadors de tot el món. Per accedir a aquesta modalitat, caldrà parlar amb Vigilio, el guàrdia de la porta del poble.
El 2007 va ser publicat Animal Crossing: Let's Go to the City, per la Wii. Que et pots connectar amb els teus amics/amigues i comunicar-te amb ells amb veu mitjançant un aparell que venen a les botigues.
Al 2013, Animal Crossing: New Leaf, joc estrenat per a 3DS, que també pots connectar-te amb els amics, i, a més a més, pots nedar.
Al 2020 va sortir l'últim joc desde ara, Animal Crossing: New Horizons.
Animal Crossing ha estat descrit per Nintendo com un "joc de comunicació". Posseeix final obert i manca d'argument clar tal com s'entén en la majoria de videojocs, on un jugador pot viure una vida amb total llibertat i sense objectius específics a realitzar. No obstant això, al llarg del joc la missió principal és dur la vida del personatge, tal com el jugador desitgi: dur roba creada per ell mateix, reformar casa seva, enviar cartes als seus veïns per millorar la impressió que tenen d'ell o gastar-los bromes per aconseguir just el contrari. Pescar, caçar insectes, decorar el poble a gust del jugador talant o plantant arbres i flors, adquirir i vendre mobles i objectes diversos, desenterrar fòssils i donar-los al museu o participar en les festivitats locals són algunes de les moltes coses que es poden realitzar en aquest poble virtual.
Tot i que cada jugador té un poble totalment diferent, en realitat, els elements que hi apareixen són els mateixos però distribuïts de manera diferent: casa pròpia, ajuntament, botiga de Tom Nook/Nook's, botiga de roba, el Museu, el portal i cases dels veïns.
Hi ha gran quantitat de personatges que pots trobar a Animal Crossing. Els més destacables són: Tom Nook, Germanes Manetes, Ladino, Nocenci i Vigili, Sòcrates, Katrina i Alcatifa.
Els jocs d'Animal Crossing han rebut crítiques positives. Les quatre primeres jocs de la sèrie principal són algunes dels videojocs més venuts per les seves consoles corresponents. Animal Crossing ha venut 2,71 milions de còpies, Wild World 11,75 milions,[1] City Folk 3,38 milions,[2] New Leaf 13,04 milions,[3] i Happy Home Designer 3,04 milions. New Horizons va superar en vendes a totes les parts anteriors en les primeres sis setmanes després del llançament[54] i es va convertir en el segon videojoc més venut a la plataforma Nintendo Switch amb 44,79 milions de vendes.[52] El Festival d'Amiibo va ser un fracàs crític i comercial;[4][5] a el Japó només se'n van vendre 87.872 còpies.[40] En total, la franquícia d'Animal Crossing ha venut 78,8 milions d'unitats a tot el món.
Animal Crossing va rebre el premi a "Millor Joc Familiar" en la cerimònia dels Game Awards de 2020.[6]
En quant a ingressos bruts, el joc per a mòbils Pocket Camp havia recaptat més de 150 milions de dòlars fins a l'abril de 2020.[7] New Horizons va recaptar, segons les estimacions, 2 mil milions de dòlars en el primer any a data de març de 2021, la cinquena major recaptació en el primer any per a qualsevol videojoc.[8] Això porta el total d'ingressos bruts a més de 2,15 mil milions de dòlars per a New Horizons i Pocket Camp a data de març de 2021.
En el joc per a Wii WarioWare: Smooth Moves, llançat al Japó el 2006 i a Europa, Amèrica del Nord i Austràlia el 2007, hi ha un minijoc inspirat en Animal Crossing: Wild World. El jugador ha de pescar un peix utilitzant la mateixa mecànica que en el joc original.
El joc per a Wii del 2008 Super Smash Bros. Brawl conté elements de Wild World. El més notable és una escena basada en l'animal village, anomenada "Smashville", que canvia els escenaris segons l'hora del sistema de la Wii[9] i inclou una sèrie de cançons remesclades o extretes del joc original.[10]