El diagrama Ph o diagrama de Mollier per pressió entalpia, és la representació gràfica en una gràfic semi-logarítmic en el pla pressió/entalpia dels estats possibles d'un compost químic —especialment per als gasos refrigerants— i és en ella on es tracen i solen estudiar els diferents sistemes frigorífics de refrigeració per compressió. Bàsicament el diagrama està compost per dos eixos principals i tres zones delimitades per una corba de saturació.
A l'eix d'abscisses es registra el valor d'entalpia en unitat de massa en [KJ/kg] o [kcal/kg].
Una corba de saturació amb forma de "U" invertida la qual determina si el compost es troba en estat líquid subrefredat, líquid saturat, barreja líquid - vapor, vapor saturat o vapor sobreescalfat (color vermell).
Isòbares: Rectes paral·leles que coincideixen iguals valors de pressió. Aquestes són perpendiculars l'eix de les ordenades.
Isoentàlpiques: Rectes paral·leles que coincideixen iguals valors d'entalpia en massa. Aquestes són perpendiculars a l'eix de les abscisses.
Isotermes: que a la zona de líquid subrefredat són paral·leles a l'ordenada i dins de la campanya de barreja són paral·leles a l'abscissa, ia la zona de vapor sobreescalfat baixen en forma corba. Aquestes traces - "paral·leles" entre si-coincideixen els valors de la mateixa temperatura del sistema, i en les taules Ph al Sistema Internacional d'Unitats està expressat en graus celcius (color blau).
Isòcores: Són les corbes que coincideixen els punts amb igual volum específic i també són paral·leles entre si per a diferents valors. Al Sistema Internacional d'Unitats està expressat en [m³/kg]. Es desenvolupen en l'esquerra de la zona de mescla líquid-vapor i s'estén cap a la dreta fins a la de vapor sobreescalfat fins al final del diagrama (color verd).
Isoentròpic: Són les corbes que coincideixen els valors de la mateixa entropia en el sistema. Al SI es mesuren en [KJ/kg K] o [KJ/kg ° C]. Paral·leles entre si i d'una elevada pendent (color groc).
Nou corbes de "títol de vapor" o "qualitat de vapor" que indiquen el percentatge en massa de vapor contingut en la barreja líquid-vapor. Aquestes corbes, existents només dins de la campana de barreja, són coincidents en el seu extrem superior més el seu extrem inferior es troba relativament equidistant a l'adjacent i així successivament. Són nominades amb els valors del 0,1 al 0,9 (color violeta').
A la part superior de la corba de saturació es defineix l'anomenat punt crític el qual és el límit a partir del qual, per molt que s'augmenti la pressió, no és possible condensar el gas.
Per la seva banda, cada refrigerant té el seu propi diagrama Ph amb particularitats que el fan més o menys adequat a cada aplicació frigorífica i propietats exclusives com a relació temperatura/pressió tant de saturació com en barreja, efecte refrigerant, temperatura de descàrrega del compressor en funció de l'entropia, entre d'altres. Un dels grans avantatges del diagrama Ph és la facilitat i fiabilitat amb què es poden fer els càlculs de sistemes frigorífics i selecció de components com evaporadors, condensadors, compressors i dispositius d'expansió, canonades i accessoris, així com traçar tota mena de sistemes frigorífics, bé sigui d'una etapa, compressió múltiple, sistemes en cascada, sistemes amb recirculació per bomba i altres.