Dorotea von Medem

Plantilla:Infotaula personaDorotea von Medem
Imatge
Modifica el valor a Wikidata
Biografia
NaixementKsiężna kurlandzka.jpg
3 febrer 1761 Modifica el valor a Wikidata
Mežotne (Letònia) (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Mort20 agost 1821 Modifica el valor a Wikidata (60 anys)
Löbichau (Alemanya) Modifica el valor a Wikidata
SepulturaŻagań 
  Duquessa consort de Curlàndia i Semigàlia
1779 (casament) – 1795
Dades personals
ReligióLuteranisme
Activitat
Ocupaciósalonnière Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolDuquessa Modifica el valor a Wikidata
FamíliaCasa Biron
CònjugePeter von Biron Modifica el valor a Wikidata
ParellaCharles Maurice de Talleyrand-Périgord Modifica el valor a Wikidata
FillsWilhelmine
Pauline
Johanna Katharina
Peter
Dorothea Modifica el valor a Wikidata
ParesFrederic von Medem i Louise Charlotte von Manteuffel
GermansElisa von der Recke Modifica el valor a Wikidata


Find a Grave: 156228730 Modifica el valor a Wikidata

Dorotea von Medem (Mežotne 3 de febrer de 1761 - Löbichau 20 d'agost de 1821), va ser duquessa consort de Curlàndia i Semigàlia.

Biografia

[modifica]

Dorotea va néixer a Mežotne, ara Letònia, filla de Johann Friedrich von Medem, un Graf de la vella noblesa de Curlàndia, general de l'Imperi Rus, i a partir de 1779 Reichsgraf del Sacre Imperi Romà; i de la seva segona esposa, Louise Charlotte von Manteuffel. Era amo de moltes propietats a la històrica regió de Curlàndia. La seva germanastra de l'anterior matrimoni del seu pare va ser la poeta Elisa von der Recke.

El 6 de novembre de 1779, amb divuit anys, Dorotea es va convertir en la tercera esposa del duc Peter von Biron de 55 anys, fill del famós Ernst Johann von Biron. La parella va tenir sis fills, dos dels quals van morir en la infància. Els quatre fills supervivents eren dones; la més jove, Dorotea, probablement va ser il·legítima, encara que va ser reconeguda pel duc.

Dorothea va ser rebuda als més alts cercles socials gràcies al seu nou estatus com a duquessa, així com per la seva bellesa. Perquè el seu marit estava ocupat per les dificultats polítiques del país que involucraven al seu senyor el rei de Polònia i la noblesa de Curlàndia, va fer que amb freqüència enviés la seva esposa a missions diplomàtiques a Varsòvia, que va durar alguns mesos com també a Berlín, Karlovy Vary, i Sant Petersburg per a altres períodes. Durant aquestes llargues absències, Dorotea, va estar separada del seu marit i va tenir nombrosos enamoriscaments amb altres homes, incloent Gustaf Mauritz Armfelt, Talleyrand, i el noble polonès Alexander Batowski, pare de la seva quarta filla, nascuda el 1793. Després de l'any que va donar a llum la seva filla il·legítima, també anomenat Dorotea -que el seu marit va reconèixer com pròpia-, la duquessa va romandre al Palau Kurland de Berlín, on es va ocupar d'un aristocràtic saló. El 1801, va rebre una proposta de Frederic Adolf de Suècia.[1]

Vegeu també

[modifica]

Referències

[modifica]
  1. Klercker, Cecilia. P.A.Norstedt & Söners förlag Stockholm. Hedvig Elisabeth Charlottas dagbok VII 1800–1806 (The diaries of Hedvig Elizabeth Charlotte VIII 1800–1806) (en suec), 1936, p. 270-271. 362103. 

Bibliografia

[modifica]