Expedició 7

Infotaula vol espacialExpedició 7

Tipus de missióexpedició a l'Estació Espacial Internacional Modifica el valor a Wikidata
Durada de la missió182 dies, 16 hores, 20 minuts, 49 segons
Distància viatjada~123.133.253 km
Expedició
Estació espacialEEI Modifica el valor a Wikidata
Inici28 abril 2003 Modifica el valor a Wikidata
Fi27 octubre 2003 Modifica el valor a Wikidata
Nau d'arribadaSoiuz TMA-2 Modifica el valor a Wikidata
Nau de retornSoiuz TMA-2 Modifica el valor a Wikidata
Tripulació

Yuri Malenchenko i Ed Lu Modifica el valor a Wikidata
EVAscap
Inici de la missió
Llançament espacial
Data25 abril 2003, 03:52:53 (en) Tradueix UTC
Modifica el valor a Wikidata
Fi de la missió
Aterratge
Data27 octubre 2003, 02:04:01 (en) Tradueix UTC
Modifica el valor a Wikidata

Expedicions a l'EEI

L'Expedició 7 va ser la setena estada de llarga durada en l'Estació Espacial Internacional.[1]

Tripulació

[modifica]
Posició Astronauta
Comandant Iuri Malentxenko, RSA
Tercer vol espacial
Enginyer de vol 1 Ed Lu, NASA
Tercer vol espacial

Paràmetres de la missió

[modifica]
Nau espacial Soiuz TMA-2, acoblat al port de nadir en el functional cargo block (FGB) de l'Estació Espacial Internacional. (NASA)

Objectius

[modifica]

La setena tripulació de l'Estació Espacial Internacional es va enlairar de la Soiuz TMA-2 del Cosmòdrom de Baikonur de l'Agència Espacial Russa a Kazakhstan el 25 da'bril de 2003, a les 05:56:20 UTC. La Soiuz es va coblar el 28 d'abril de 2003 i va prendre el comandament de la ISS. La flota del Transbordador Espacial havia estat cancel·lat per l'accident del Columbia, de manera que la tripulació es va reduir a dos, en lloc dels tres que podrien ser transportats pel transbordador. La tripulació de l'Expedició Set—juntament amb l'astronauta Pedro Duque de l'Agència Espacial Europea—va aterrar de tornada a la Terra el 27 d'octubre de 2003 a Kazakhstan a les 02:41:20 UTC, després de desacoblar-se de l'Estació Espacial Internacional en la seva nau Soyuz a les 23:17 UTC.

A causa de la reducció de la tripulació, el treball científic va ser també reduït. Només 15 experiments diferents van ser conduïts durant la missió. Malentxenko i Lu es va encarregar també dels treballs de manteniment periòdic a l'estació, així com un entrenament de passeig espacial (encara que no van ser planejats passeigs espacials. Els subministraments van ser lliurats per la Progress M1-10 en el juny i el Progress M-48 a l'agost.

Des de Houston, el Comunicador de Naus Espacials de l'ISS Mike Fossum, va informar al Comandant de l'Expedició 7 Iuri Malentxenko i l'Oficial Científic Edward Lu el 15 d'octubre de 2003 del llançament amb èxit del coet Llarga Marxa transportant la nau espacial Shenzhou 5 i l'astronauta xinès Yáng Lìwěi. "Realment hi ha una notícia emocionant per compartir. Les nacions amb capacitat espacial del món, s'han unit aquesta nit un nou membre: Xina."

"En primer lloc, volem felicitar-los," va contestar en Lu. "Com més persones entrin a l'espai, tots nosaltres serem millors. Aquest és un gran èxit i bona notícia per a tothom a llarg termini." En xinès, es va afegir més tard, "Benvingut a l'espai. Bon viatge."

"També m'agradaria dir que m'encantaria tenir algú més a l'espai a part de mi i en Ed," va declarar Malentxenko. "També sé que això és molt bo per als milers i milers de persones procedents de la Xina. Els felicito a tots ells."

En Malentxenko i en Lu van ser anteriors companys de tripulació en la missió del transbordador espacial STS-106 i van realitzar un passeig espacial junts durant aquest vol.

Referències

[modifica]
  1. «NASA - International Space Station Status Report #03-18» (en anglès). Arxivat de l'original el 2017-12-02. [Consulta: 29 abril 2018].

Enllaços externs

[modifica]