Frederick Webb Hodge

Plantilla:Infotaula personaFrederick Webb Hodge
Biografia
Naixement28 octubre 1864 Modifica el valor a Wikidata
Plymouth (Anglaterra) Modifica el valor a Wikidata
Mort28 setembre 1956 Modifica el valor a Wikidata (91 anys)
Activitat
Ocupacióantropòleg, arqueòleg, etnòleg Modifica el valor a Wikidata
OcupadorSouthwest Museum of the American Indian (en) Tradueix (1932–)
National Museum of the American Indian George Gustav Heye Center (en) Tradueix (1918–1931)
Bureau of American Ethnology (1905–1918)
Bureau of American Ethnology (1889–1901)
Institució Smithsonian Modifica el valor a Wikidata
Família
CònjugeMargaret Whitehead Magill Hodge Modifica el valor a Wikidata

Project Gutenberg: 41882
Thea (Mrs. George) Heye (segona a l'esquerra), Frederick Webb Hodge (1864-1956, membre de l'equip del MAI, sisè a l'esquerra) i George Gustav Heye (setè a l'esquerra) posen a l'aire lliure amb zunis davant d'una estructura de tova amb bigues i roques al llarg de la línia del sostre.

Frederick Webb Hodge (28 d'octubre de 1864 - 28 de setembre de 1956) va ser un editor, antropòleg, arqueòleg i historiador estatunidenc d'origen anglès.

Primers anys

[modifica]

Va néixer a Plymouth, Anglaterra fill d'Edwin i Emily (Webb) Hodge. Els seus pares es van mudar a Washington, DC quan Frederick tenia set anys. A Washington, va assistir a Cambridge College (Universitat George Washington).

Va rebre el doctorat honoris causa de Sc.D pel Pomona College el 1933, LL.D per la Universitat de Nou Mèxic el 1934, i Litt.D. per la Universitat del Sud de Califòrnia el 1943.

Carrera

[modifica]

Era relacionat amb la Universitat de Colúmbia i el U.S. Geological Survey. Durant l'expedició arqueològica Hemenway Southwestern, va conèixer i es va casar amb Margaret Magill, germana d'Emily Tennison Magill Cushing, esposa del líder de l'expedició, Frank Hamilton Cushing.[1]

Fou director del Museu de l'Indi Americà del Sud-oest a Los Angeles. Va servir com a delegat executiu del Smithsonian Institution, president del Comitè de Direcció Editorial i el Comitè de tractar amb les famílies lingüístiques del Nord de Mèxic. Va ser membre de la Comissió de Nomenclatura Arqueològica, del Comitè de Policia, del National Research Council, i del Laboratori d'Antropologia, School of American Research, Journal of Physical Anthropology, i del Museu de l'Indi Americà a la ciutat de Nova York.

Hodge va treballar per al Smithsonian Institution el 1901 com a assistent executiu encarregat d'Intercanvis Internacionals, però fou transferit al Bureau of American Ethnology el 1905, on hi va treballar fins al 28 de febrer de 1918. Hodge fou l'editor de l'obra monumental d'Edward Sheriff Curtis The North American Indian.

Després de deixar el Bureau, es va traslladar a la ciutat de Nova York i esdevingué editor i director assistent del Museu de l'Indi Americà, Fundació Heye.

Notes

[modifica]
  1. Flint, Richard; Flint, Shirley Cushing. «Hodge, Frederick W.». New Mexico Office of the State Historian. Arxivat de l'original el 2011-04-25. [Consulta: 19 gener 2013].

Referències

[modifica]

Enllaços externs

[modifica]