El terme generalíssim és un terme que prové de l'italiàgenerale amb el sufix -íssimo,[1] que significa "màxim, el màxim grau.
Històricament se li donava a un oficial militar que comandava tot un exèrcit o totes les forces armades d'un país, subordinat únicament al Sobirà. Altres usos del terme és per a un comandant d'exèrcits units de diversos països aliats. Diversos generalíssims han esdevingut dictadors. Actualment s'aplica habitualment a un oficial que pren el poder mitjançant un cop d'estat, o que ha suspès els mecanismes constitucionals prèviament instituïts, convertint-se en el cap de la branca executiva de l'Estat, i que basa el seu càrrec com a cap suprem de les forces armades per obtenir legitimitat política.
↑Bletch Chirguh, La Question Kurde: ses origines et ses causes, Le Caire, Impimerie Paul Barbey, 1930, front cover, IHSAN NOURI PACHA Généralissime des forces nationales Kurdes(francès)
↑Ivan Aleksandrovich Venediktov, Selskokhozyaystvennaya yentsiklopediya, Vol. 4, Gos. izd-vo selkhoz, 1956, p. 584.[Enllaç no actiu](rus)