Grup Edebé

Infotaula d'organitzacióGrup Edebé
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipuseditorial Modifica el valor a Wikidata

El Grup Edebé és un hòlding editorial especialitzat en continguts educatius fundat a Barcelona l'any 1888 per la Congregació Salesiana.[1] Sota el segell Edebé, publica el seu catàleg en català i en castellà.[2] El nom original, EDB correspon a les sigles d'Edicions Don Bosco, recordant el fundador de la congregació, Sant Joan Bosco. El grup té filials a Mèxic, Argentina i Xile i va tancar el 2010 amb unes vendes netes de 40 milions d'euros a Espanya i 10 milions procedents d'altres mercats.[1] L'editorial dona feina a 4.000 persones, i té els segells Giltza al País Basc, Rodeira a Galícia, Marjal a la Comunitat Valenciana i Guadiel a Andalusia.[1] És membre de l'Associació d'Editors del País Valencià.

Cada any l'editorial convoca el Premi Edebé en les categories de literatura infantil i juvenil.[3] Han rebut aquest premi autors com Andreu Martín i Farrero, Pilar Mateos Martín i Andreu Sotorra i Agramunt.

Magatzems

Ha realitzat sèries d'animació, i prepara una sèrie amb Televisió de Catalunya de la seva col·lecció infantil «4 amics i mig», de la que ha venut 500.000 exemplars.[1] L'any 2011 va invertir 1,5 milions d'euros en continguts digitals educatius, per suports com telèfons intel·ligents, tauletes i ordinadors.[1]

Entre els escriptors que han col·laborat amb Edebé hi ha Lolita Bosch, Carlos Ruiz Zafón i Jordi Sierra i Fabra.[4]

Referències

[modifica]
  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 La Vanguardia, 20 d'abril de 2011, p.55, Edebé salta a las pantallas (castellà)
  2. Grupo Edebé, Edebé Arxivat 2011-05-05 a Wayback Machine.
  3. Diari Avui, Carranza guanya l'Edebé amb una novel·la sobre l'abús a una menor
  4. «Acervo literario de la red de libroclubes La invasión de los niños come-libros» (en castellà). La invasión de los niños come-libros, 2010. [Consulta: 8 abril 2012].

Enllaços externs

[modifica]