Ken Hughes

Plantilla:Infotaula personaKen Hughes
Biografia
Naixement19 gener 1922 Modifica el valor a Wikidata
Liverpool (Anglaterra) Modifica el valor a Wikidata
Mort28 abril 2001 Modifica el valor a Wikidata (79 anys)
Los Angeles (Califòrnia) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciódirector de cinema, productor de cinema, guionista, realitzador Modifica el valor a Wikidata

IMDB: nm0400731 Allocine: 10295 Allmovie: p95116 TCM: 90458 TV.com: people/ken-hughes TMDB.org: 70308 Modifica el valor a Wikidata

Kenneth Graham "Ken" Hughes (Liverpool, Regne Unit, 19 de gener de 1922 − Los Angeles, Estats Units, 28 d'abril de 2001) va ser un realitzador i guionista de pel·lícules per a la televisió, novel·lista, guionista i productor britànic.

Biografia

[modifica]

Hughes ha estat successivament autor dramàtic per a la televisió, guionista i realitzador. Va ser a més a més novel·lista. Especialista en cinema policiac als seus començaments a Londres – se li deu una molt original transposició de Macbeth en l'univers mafiós americà Joe Macbeth el 1955, passa a pressupostos més elevats gràcies a l'èxit de El Procés d'Oscar Wilde (1960) interpretat per Peter Finch.

El 1964, despulla artísticament Kim Novak a Servitud humana, una adaptació de Servitud humana de William Somerset Maugham, abans d'atacar el personatge de James Bond que ennobleix en una versió grandiloqüent: Casino Royale (1967). Fet extremadament rar: Albert R. Broccoli, el productor de la majoria de les altres pel·lícules de James Bond, no li tindrà en compte d'haver participat en aquest James Bond independent i acceptarà treballar amb ell a partir d'aleshores.

Hughes cau alhora en pel·lícules ambicioses: el seu Cromwell (1970), descriu el personatge a la manera d'un Fidel Castro del Segle XVII, com en un cinema pel gran públic: Chitty Chitty Bang Bang per a Albert R. Broccoli el 1968.

Després Alfie Darling (1975), continuació tardana d'Alfie (1966) de Lewis Gilbert, produeix una pel·lícula musical amb un casting carregat: Mae West i Ringo Starr, entre altres, hi participaran. Després de Sextette (1978), Hughes es prepara per deixar el cinema. Ho farà el 1981 després d'haver realitzat una última pel·lícula: Night School, de suspens, que revela per primera vegada a la pantalla la bonica Rachel Ward, compatriota d'Hughes.

Ha treballat a la indústria de la pel·lícula durant més de 50 anys.

Va estar casat amb Charlotte Epstein.

Filmografia

[modifica]

Director

[modifica]

Guionista

[modifica]

Premis i nominacions

[modifica]

Premis

[modifica]

Nominacions

[modifica]