Va néixer, morir i treballar al mateix indret. Està documentat que va estudiar amb Giovanni Giarola, un alumne d'Antonio da Correggio. Hi ha evidència documental que va visitar Roma el 1554-55, i podia haver estat influït per Girolamo Bedoli, Antonio da Correggio i el prototípic manieristaGiulio Romano, així com Michelangelo Buonarroti i el seu successor Daniele da Volterra. Es diu que va ser professor de Raffaellino da Reggio. Altres alumnes o seguidors seus van ser Giovanni Bianchi, conegut com el Bertone Reggiano. I Jacopo Borbone de Novellara.[3][4]
Fou actiu tant en l'exterior com en la decoració interior, i gran part de la seva feina la va fer al seu petit estudi, no va fer retaules grans. La majoria de la seva obra va acabar a les col·leccions dels Ducs de Este de Ferrara. Orsi va llegir a Correggio amb la lent del manierisme: n'aprengué la nocturnitat, la simplicitat etèrie amb postures contorsionades, la perspectiva distorsionada i els enquadraments plens.
Freedberg, Sydney J. Painting in Italy, 1500-1600. Penguin Books, 1993, p. 577–679.
Smyth, Francis P. John P. O'Neill. The Age of Correggio and the Carracci: Emilian Painting of the 16th and 17th Centuries. Washington DC: National Gallery of Art, 1986, p. 150–158.
Eitel-Porter, Rhoda. Lelio Orsi, Antonio Pérez and The Minotaur Before a Broken Labyrinth. Print Quarterly Vol.XXXIV No.1, 2017, p. 11–19.