NHK Kōhaku Uta Gassen

Infotaula de programa audiovisualNHK Kōhaku Uta Gassen
Tipussèrie de televisió i esdeveniment recurrent Modifica el valor a Wikidata
Gènerecomèdia d'esquetxos i varietats Modifica el valor a Wikidata
ProductoraNHK Modifica el valor a Wikidata
País de produccióJapó Modifica el valor a Wikidata
Llengua originaljaponès Modifica el valor a Wikidata
Canal originalTelevisió General NHK i NHK Ràdio 1 Modifica el valor a Wikidata
Primer programa3 gener 1951 Modifica el valor a Wikidata
Episodis71 Modifica el valor a Wikidata
Més informació
Web oficialwww1.nhk.or.jp… Modifica el valor a Wikidata

X: nhk_kouhaku Instagram: nhk_kouhaku Modifica el valor a Wikidata

NHK Kōhaku Uta Gassen (NHK紅白歌合戦, Enueichikei Kōhaku Uta Gassen; "Batalla de cançons del roig i el blanc d'NHK"[1]) usualment més conegut com a Kōhaku, és un programa especial de televisió de la nit de cap d'any produït anualment per l'emissora de televisió pública japonesa NHK. El programa és emés de manera simultània per televisió i ràdio, nacional i internacionalment mitjançant la xarxa NHK i algunes emissores estrangeres, principalment de pagament, que compren el programa. L'emissió del programa finalitza poc abans de la mitjanit de cada 31 de desembre. Abans que començara l'emissió del programa per televisió l'any 1953, l'emissió radiofònica es feia el dia 3 de gener.

El sistema del programa divideix als cantants més exitosos de cada any en dos equips: el roig i el blanc. L'equip roig o akagumi (紅組) està compost per artistes femenines o grups mixtes amb vocals femenines, mentres que l'equip blanc o shirogumi (白組) està compost per homes o grups mixtes amb vocals masculins. En acabar el programa, els jutges i l'audiència voten per decidir quin grup ha de guanyar l'edició d'eixe any.[2] El fet que un artista participe al programa es decideix mitjançant un comitè privat de l'emissora sota l'objectiu d'elegir als millors artiestes de l'any, pel que és normal que els cantants més exitosos participen al programa. A més de l'actuació musical, els vestits, pentinats, maquillatge, balls i il·luminació també són factors importants. Fins avui dia, participar al Kōhaku és considerat com el símbol de la consagració de la carrera d'un artista musical al Japó degut a la gran audiència de l'emissió.

Referències

[modifica]
  1. Smith, Alyssa I. «Twice and Daichi Miura among 10 debuts at this year’s ‘Kohaku’». The Japan Times, 16-11-2017 [Consulta: 13 setembre 2018].
  2. «NHK sees ratings for ‘Kohaku’ music show sink to lowest ever». The Japan Times, 02-01-2016 [Consulta: 13 setembre 2018]. Arxivat 18 de març 2022 a Wayback Machine.