La producció de cafè a Indonèsia representa la quarta producció, per països, de tot el món. El cafè es començà a produir a l'època colonial neerlandesa i ha tingut un paper important a un país que té unes condicions ideals pel conreu del cafè. El cafè i l'agricultura en general, han causat la destrucció de zones silvestres del bosc tropical plujós.
Indonèsia va produir 420.000 tones de cafè el 2007. D'aquesta quantitat 271.000 tones van ser exportades i 148.000 tones van ser consumides en el mercat interior. De les exportacions el 25% són de Coffea arabica i la resta són de Coffea canephora.[1] En general, els cafès d'Indonèsia fets amb cafè Arabica tenen baixa acidesa i un cos fort, cosa que el fan ideal per a ser mesclat amb els cafès alts en acidesa d'Amèrica central i de l'Est d'Àfrica.
El governador neerlandès a Malabar (Índia) envia llavors de cafè del Iemen (Coffea arabica) al governador neerlandès de Batavia (actualment Jakarta) el 1699. Les plantes van créixer i el 1711 hi va haver les primeres exportacions de cafè de Java a Europa per la Companyia Neerlandesa de les Índies Orientals. Indonèsia va ser el primer lloc fora d'Aràbia i Etiòpia on es va cultivar àmpliament el cafè.
Sulawesi Coffee Industry, for the Australian Centre for International Agricultural Research (ACIAR), April 2007
Flores Coffee Industry, for the Australian Centre for International Agricultural Research (ACIAR), April 2007