Robert Hertz

Plantilla:Infotaula personaRobert Hertz
Biografia
Naixement22 juny 1881 Modifica el valor a Wikidata
Saint-Cloud (França) Modifica el valor a Wikidata
Mort13 abril 1915 Modifica el valor a Wikidata (33 anys)
Marchéville (França) Modifica el valor a Wikidata
FormacióÉcole Normale Supérieure Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióantropòleg, sociòleg Modifica el valor a Wikidata
ProfessorsÉmile Durkheim i Marcel Mauss Modifica el valor a Wikidata
Família
CònjugeAlice Hertz Modifica el valor a Wikidata
GermansCécile Hertz-Eyrolles Modifica el valor a Wikidata

Robert Hertz (Saint-Cloud, 22 de juny de 1881 - Marchéville, 13 d'abril de 1915) va ser un sociòleg francès, la vida del qual va ser tràgicament truncada quan va ser mort en la Primera Guerra Mundial.[1]

Biografia

[modifica]

Hertz va ser un estudiant en la École Normale Supérieure, de la qual es va graduar en filosofia el 1904. Després d'un curt període d'estudi a Anglaterra, al Museu Britànic, va tornar a França, on va començar un treball doctoral amb Émile Durkheim i Marcel Mauss. La seva especialitat va ser la sociologia de la religió. Essent un important membre de l'equip de L'Année sociologique, va ser conegut pel seu escrit La Représentation collective de la mort que va influenciar posteriorment a Edward Evan Evans-Pritchard i que és considerat com un precursor de l'estructuralisme de Claude Lévi-Strauss. La seva dissertació doctoral incompleta es va titular Le Péché et l'expiation dans les sociétés primitives. Les seccions del la seva dissertació, juntament amb els seus articles per a L'Année sociologique i la correspondència que va sostenir amb la seva esposa, han estat publicats.

Referències

[modifica]
  1. Delgado, Manuel. «EL COR DE LES APARENCES: Robert Hertz, la mort i la mà dreta», dissabte, 29 d’agost 2020. [Consulta: 8 novembre 2024].