Rolf Lislevand

Plantilla:Infotaula personaRolf Lislevand
Biografia
Naixement30 desembre 1961 Modifica el valor a Wikidata (62 anys)
Oslo (Noruega) Modifica el valor a Wikidata
FormacióSchola Cantorum Basiliensis Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballMúsica i música barroca Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciócatedràtic, guitarrista clàssic, pedagog musical, llaütista, guitarrista, músic de corda Modifica el valor a Wikidata
OcupadorTrossingen University of Music (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
GènereMúsica barroca Modifica el valor a Wikidata
InstrumentGuitarra i violí Modifica el valor a Wikidata
Segell discogràficECM Records Modifica el valor a Wikidata
Família
FillsAndré Lislevand Modifica el valor a Wikidata
Premis


Spotify: 6JM9ijNSKNjSXzxVrFjmuh Musicbrainz: e4f4eab7-e864-4838-9908-8ccd37c9ce35 Songkick: 101075 Discogs: 1006977 Allmusic: mn0000180661 Modifica el valor a Wikidata

Rolf Lislevand (Oslo, Noruega, 30 de desembre de 1961) és un músic noruec, intèrpret d'instruments de corda pinçada com el llaüt, viola de mà, mandolina i tiorba, especialitzat en música antiga i forjat en el món del jazz, deixeble de Hopkinson Smith[1] i col·laborador habitual de Jordi Savall.[2]

Biografia

[modifica]

De 1980 a 1984 estudià guitarra clàssica a l'Acadèmia de Música de Noruega. El 1984 ingressà a la Schola Cantorum Basiliensis de Suïssa, considerat el centre de música antiga més actiu d'Europa. Estudià allí guiat per Hopkinson Smith i Eugène Dombois fins al 1987.

Rebé una oferta de Jordi Savall per acompanyar-lo en els seus grups Hespèrion XX, La Capella Reial de Catalunya i Le Concert des Nations. A través del seu treball amb Savall ha obtingut un coneixement profund de la música francesa per viola de gamba del segle xvii i han realitzat moltes gravacions i concerts per tor el món. L'esposa de Savall, la soprano Montserrat Figueras el va introduir a la música vocal espanyola dels segles xvi i xvii.

A partir de 1987 s'establí a Verona, on treballa sobre noves formes interpretatives de la música italiana del segle xvii. A Itàlia està en contacte amb una civilització que sempre ha enfocat el modernisme com a tradició, i procura integrar intuïció i investigació cercant un concepte global d'estil i estètica de la música barroca.

La discografia de Rolf Lislevand com solista és editada pel segell francès Astrée-Auvidis. Des del seu primer àlbum amb música del llaütista italià Hieronymus Kapsberger, ha obtingut premis internacionals, como el Diapason d'Or, Choc de le Monde de la Musique i 10 de Répertoire.

És un dels grans intèrprets de compositores espanyols del Renaixement, amb especial atenció al segle xvi, respectant els criteris, les formes i els instruments originals de l'època, complementat a vegades amb danses renaixentistes.

Des de 1993, Lislevand és professor de la Staatliche Hochschule für Musik a Trossingen, Alemanya, on treballa guiat per un concepte humanista de l'artista i ésser humà. També és professor al Conservatori de Tolosa[3] on ha estat professor de l'arpista Arianna Savall.

Referències

[modifica]

Enllaços externs

[modifica]