La posició de "flanker", tercera línia o "6 o 7" és en Rugbi a 15 la posició entre la davantera i la línia.[1] Un bon flanker ha de dominar les habilitats de placatge, velocitat, agilitat, bona forma física, facilitat en passar la pilota.[2]
Per una bona coordinació de l'equip i aconseguir avantatge sobre el rival, el dos flankers s'han d'agrupar amb el 8 (tercera clau) i mantenir aquest grup durant el joc. Una de les seves funcions principals és la de "netejar" els rucks, que a l'anar amb el grup de 6, 7 i 8, els és molt més fàcil que a altres, ja que són jugadors molt forts i amb la velocitat que van al ruck, fan la seva feina satisfactòriament.
Els flankers se situen als costats de les segones línies i ajuden a empènyer al pilar cap endavant. Són els encarregats que, quan la pilota surti de l'agrupació a través de la tercera clau contrària o el mitja-melé contrari, pressionar a "sprint" per tal de posar nerviosos als contrincants i aturar al contrincant portador de la pilota, mitjançant un placatje. A part del placatge tenen altres opcions tals com per exemple la formació d'un maul(agrupació).
Els flankers fan menys força a la melé, ja que estan preparats per quan la pilota surti de l'agrupació, pressionar al rival o placar al 8 si és que aquest surt.
Quan la pilota surt de la línia de fora de banda, s'organitza una touch. Els flankers acostumen a situar-se al final d'aquesta agrupació. És així ja que d'aquesta manera poden aprofitar la seva velocitat per tal de pressionar a l'equip contrari. Concretament, pressionen al número 10 (obertura) adversari, que és l'encarregat de rebre la pilota i començar una jugada, però si els flankers l'atrapen, el plaquen, el paren, aconsegueixen que el joc s'aturi i tenen més possibilitats de recuperar la pilota.