The Other Half (pel·lícula de 1919)

Infotaula de pel·lículaThe Other Half

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióKing Vidor Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióJoe Pasternak Modifica el valor a Wikidata
GuióKing Vidor Modifica el valor a Wikidata
FotografiaIra H. Morgan Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena1919 Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcap valor Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredrama i cinema mut Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0010534 Letterboxd: the-other-half-1919 TMDB.org: 305529 Modifica el valor a Wikidata

The Other Half és una pel·lícula dramàtica estatunidenca del 1919 dirigida per King Vidor.[1] Produïda per la Brentwood Corporation, la pel·lícula era protagonitzada per l'esposa de Vidor Florence Vidor i va comptar amb la còmica ZaSu Pitts.[2]

La pel·Lícula és la tercera de quatre pel·lícules influenciades per la Ciència Cristiana que representen una breu fase en la producció de Vidor, defensant la superioritat de l'autocuració mitjançant la força moral i complementada amb els beneficis de la vida rural.[3] El febrer de 2020, la pel·lícula es va projectar al 70è Festival Internacional de Cinema de Berlín, com a part d'una retrospectiva dedicada a la carrera de King Vidor.[4]

Argument

[modifica]

Tal com es descriu en una revista de cinema,[5] El capità Donald Trent (Meredith), el pare del qual és propietari dels molins que són la principal indústria de la petita ciutat, torna del servei a les Forces Expedicionàries Americanes a França amb una visió clara de la humanitat i els drets de la humanitat, decidint començar a treballar a la planta de la part inferior. Amb ell torna el caporal Jimmy Davis (Butler) que recupera el seu antic treball al molí. La estimada de Donald Katherine (Vidor) apareix, com també Jennie Jones, The Jazz Kid (Pitts), que formen el quartet. Després Trent Sr. (Allen) mor i Donald es converteix en gerent dels molins, perdent ràpidament les seves noves visions adquirides. Després d'un accident al molí que cega Jimmy, Donald es nega a veure'l. Katherine, a través de les pàgines editorials d'un diari que ha comprat, arriba al cor de Donald amb les seves columnes i torna a reunir el quartet en unitat i felicitat.

Repartiment

[modifica]
Florence Vidor (dreta)

Notes

[modifica]
  1. «Progressive Silent Film List: The Other Half». silentera.com. [Consulta: 22 març 2009].
  2. Baxter 1976 p. 9
  3. Gustafssson, 2016: “The film “advocated views associated with Christian Science (not to be confused with Scientology), a then relatively new religious movement that came about towards the end of the 19th century and to which Vidor claimed allegiance.”
    Durgnat and Simmons, 1988 p. 26
    Baxter 1976 p. 9
  4. «Berlinale 2020: Retrospective "King Vidor"». Berlinale. Arxivat de l'original el de febrer 28, 2020. [Consulta: 28 febrer 2020].
  5. «Reviews: The Other Half». Exhibitors Herald. Exhibitors Herald Company [New York City], vol. 9, 12, 13-09-1919, pàg. 64.

Referències

[modifica]

Enllaços externs

[modifica]
  • The Other Half a Internet Movie Database (anglès)