Track Down

Infotaula de pel·lículaTrack Down
Fitxa
DireccióJoe Chappelle Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
GuióDavid Newman Modifica el valor a Wikidata
MúsicaChris Holmes Modifica el valor a Wikidata
FotografiaDermott Downs Modifica el valor a Wikidata
ProductoraDimension Films Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorDimension Films i Netflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena2000 Modifica el valor a Wikidata
Durada92 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
RodatgeCarolina del Nord Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema de ficció criminal Modifica el valor a Wikidata
Temainformàtica Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0159784 FilmAffinity: 948829 Allocine: 23117 Rottentomatoes: m/track_down Letterboxd: takedown Allmovie: v312787 TCM: 453847 TV.com: movies/track-down TMDB.org: 10429 Modifica el valor a Wikidata

Track Down és una pel·lícula nord-americana de suspens de l'any 2000 sobre el hacker d'ordinadors Kevin Mitnick, que al seu torn està basada en el llibre' 'Takedown' ', de John Markoff i Tsutomu Shimomura. La cinta va ser dirigida per Joe Chappelle, comptant amb els actors Skeet Ulrich i Russell Wong en els papers protagonistes.

Argument

[modifica]

La història de la pel·lícula gira al voltant de les aventures informàtiques d'un dels hackers més famosos de món, Kevin Mitnick (interpretat per Skeet Ulrich). En el film, Kevin, després diversos delictes informàtics es troba en llibertat condicional. Malgrat tot, intentarà el més difícil encara: piratejar el sistema de seguretat informàtica inventat per l'expert que treballa per al govern de Estats Units Tsutomu Shimomura (interpretat per Russell Wong).

Repartiment

[modifica]
  • Skeet Ulrich com Kevin Mitnick.
  • Russell Wong com Tsutomu Shinomura.
  • Angela Featherstone com Julia.
  • Donal Logue com Alex Lowe.
  • Christopher McDonald com Mitch Gibson.

Crítica

[modifica]

Inexactituds sobre els fets

[modifica]

A L'art de l'engany de Kevin Mitnick, Mitnick afirma que tant el llibre com la pel·lícula són "extremadament inexactes" i es basen en la publicitat dels mitjans. En la pel·lícula, Mitnick i Shimomura es troben dues vegades; d'aquestes reunions porta a Kevin a fugir a Seattle. Aquesta reunió en realitat no va tenir lloc.

La pel·lícula mostra a Mitnick piratejant els ordinadors de Shimomura i robant / esborrant els seus arxius i programari. Encara Mitnick admet que va piratejar els ordinadors de Shimomura utilitzant suplantació d'IP, afirma que mai va causar cap mal a ningú a l'eliminar arxius o dades, simplement copiant el codi font d'algun programari, per curiositat.

El documental de 2001 Freedom Downtime intenta donar suport alguns dels rumors falsos sobre Kevin Mitnick que van acabar sent presentats com a fets en la pel·lícula.

Demanda relacionada amb una suposada violació de drets d'autor

[modifica]

El 1997, l'autor Jonathan Littman va escriure The Fugitive Game: Online amb Kevin Mitnick , en què va presentar el costat de la història de Mitnick.

Referències

[modifica]