BeWelcome

The logo of BeWelcome Platform
Το λογότυπο της BeWelcome πλατφόρμας

Το BeWelcome (συχνά σε συντομογραφία ως BW) είναι μια υπηρεσία φιλοξενίας που τη διαχειρίζεται μια μη κερδοσκοπική οργάνωση. Η ιστοσελίδα ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2007[1]. Από τον Αύγουστο του 2015, η οργάνωση έχει πάνω από 80.000 μέλη σε περισσότερες από 150 χώρες του κόσμου που προσφέρουν δωρεάν φιλοξενία και βοήθεια κατά τη διάρκεια των ταξιδιών. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και το λογισμικό πίσω από τη σελίδα, τη λεγόμενη BW-rox πλατφόρμα, είναι ελεύθερου και ανοιχτού λογισμικού.


Η χρήση του BeWelcome είναι χωρίς χρέωση και επιτρέπει στον οποιονδήποτε να γνωρίσει ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο και να εξασκήσει την ανταλλαγή φιλοξενίας. Για την εγγραφή, είναι απαραίτητο να συμπληρωθεί ένα προφίλ, όπου ευαίσθητες πληροφορίες, όπως διεύθυνση και όνομα, είναι δυνατό να μη φαίνονται σε όλους.

Μετά την εγγραφή, τα μέλη μπορούν να έρθουν σε επαφή με άλλα μέλη ώστε να συναντηθούν, να πάρουν περισσότερες πληροφορίες ή να ζητήσουν διαμονή. Αυτή η φιλοξενία δεν είναι τελείως καθορισμένη για το πώς θα γίνει και οι λεπτομέρειες ορίζονται από τα άτομα που ενδιαφέρονται, με τον όρο ότι παραμένει μη εμπορική. Η αναγκαία επικοινωνία τους, γίνεται μέσω μηνυμάτων, και προστατεύεται έτσι η μυστικότητα της διεύθυνσης email (ηλεκτρονικού ταχυδρομείου).

Όταν τα μέλη τελικά γνωριστούν, μπορούν να αφήσουν σχόλιο στην ιστοσελίδα, περιγράφοντας την εμπειρία με τον φιλοξενούμενο ή τον οικοδεσπότη. Αυτό το σύστημα σχολίων, επιτρέπει την ασφαλή και αποτελεσματική ανταλλαγή μεταξύ μελών και τη δημιουργία εμπιστοσύνης. Το σχέδιο υποστηρίζεται από εθελοντές, που δουλεύουν σε ομάδες. Η μη κερδοσκοπική οργάνωση πίσω από το BeWelcome είναι εγγεγραμμένη στη Rennes της Γαλλίας.

Το BeWelcome είναι το αποτέλεσμα ενός σχεδίου που δημιουργήθηκε τον Οκτώβρη του 2006, από δυσαρεστημένους εθελοντές του δικτύου Hospitality Club που ίδρυσαν την επίσημη μη κερδοσκοπική οργάνωση BeVolunteer[2] που είναι εγγεγραμμένη στη Rennes και που διαχειρίζεται την ιστοσελίδα BeWelcome.[3]

To 2019 to BeWelcome ανακοινώνει την έκδοση της επανασχεδίασης της πλατφόρμας του.[4]

Ο Tony Espinoza, o CEO του Couchsurfing, δήλωσε ότι οι πρεσβευτές του Couchsurfing δεν επιτρέπεται να αναφέρουν το BeWelcome στα προφίλ τους ή στη διάρκεια συναντήσεων, επειδή πιστεύει ότι: “η χρησιμότητα του BeWelcome είναι αμφίβολη. Ειλικρινά δεν πιστεύω πως βοηθάει τους ταξιδιώτες κάποιος που το προωθεί[5].

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Επίσημη ιστοσελίδα BeWelcome

  1. «BeWelcome - EverybodyWiki Bios». BeWelcome - EverybodyWiki Bios. Ανακτήθηκε στις Σεπτέμβριος 3, 2022. 
  2. «The non-profit organization running BeWelcome.org». BeVolunteer.org. 
  3. «The history of BeVolunteer». 2017. Ανακτήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 2022. 
  4. «BeWelcome Announces Launch of New Platform Redesign». 2019-05-02. https://www.pr.com/press-release/783855. Ανακτήθηκε στις 2022-09-03. 
  5. «tony espinoza on couchsurfing censorship». tony espinoza on couchsurfing censorship. Ανακτήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 2022.