Black Rebel Motorcycle Club

Black Rebel Motorcycle Club
Ιστότοπος
http://www.blackrebelmotorcycleclub.com

Το Black Rebel Motorcycle Club είναι ένα ροκ συγκρότημα από το Σαν Φρανσίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών. Το συγκρότημα ιδρύθηκε το 1998. Οι επιρροές περιλαμβάνουν τα συγκροτήματα των "The Brian Jonestown Massacre, The Verve, The Rolling Stones, Oasis, T. Rex, The Velvet Underground, Love and Rockets, Daniel Ash, and The Jesus and Mary Chain"[1].

Το δεύτερο άλμπουμ του συγκροτήματος «Take Them On, On Your Own» παρουσίασε αρκετά τραγούδια («Generation» και «Us Government») τα οποία ήταν επικριτικά για την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών και ειδικότερα για τον Τζορτζ Μπους.

Μετά από σύγκρουση με την εταιρεία τους (Virgin Records), το συγκρότημα αποσύρθηκε το 2004. Ο Nick Jago αποχώρησε από το συγκρότημα στο τέλος της καλοκαιρινής περιοδείας του την ίδια χρονιά λόγω "εσωτερικής σύγκρουσης".

Μετά την αποχώρηση του Jago, ο Peter Hayes και ο Robert Levon ανασυντάχθηκαν και ηχογράφησαν το τρίτο άλμπουμ του συγκροτήματος. Με τον τρίτο τους δίσκο Howl, πρόσθεσαν μπλουζ, φολκ και γκόσπελ.

Οι δισκογραφικές επιτυχίες των Black Rebel Motorcycle Club είναι οι εξής:

  • B.R.M.C. (2001)
  • Take Them On, On Your Own (2003)
  • Howl (2005)
  • Baby 81 (2007)
  • The Effects of 333 (2008)
  • Beat the Devil's Tattoo (2010)
  • Specter at the Feast (2013)
  • Wrong Creatures (2018)[2]

Το 2010, το άλμπουμ των Black Rebel Motorcycle Club, Beat the Devil's Tattoo, βρίσκει το συγκρότημα ανανεωμένο, χωρίς πλέον τον αρχικό ντράμερ Nick Jago, με τον μπασίστα Robert Levon και τον κιθαρίστα Peter Hayes, καθώς φαίνεται να έχουν βρει μια ανανεωμένη δημιουργική σπίθα με την αντικαταστάτρια ντράμερ Leah Shapiro. Η Shapiro έρχεται στην επιφάνεια με ισχυρά διαπιστευτήρια noise rock, όντας μέλος του πανκ-psych N.Y.C Dead Combo και περιοδεύοντας με τους Raveonettes. Με έναν συνολικό ήχο που φαίνεται εμπνευσμένος από ένα εντυπωσιακό μείγμα παλαιών μπλουζ αναμεμειγμένων με μια υποδερμική έκρηξη μελωδικού θορύβου, υπάρχει μια νοοτροπία, άγριας έντασης σε πολλά από τα κομμάτια του Beat the Devil's Tattoo. Από το εναρκτήριο κομμάτι τίτλου γκοθ μπαλάντας και το γκόσπελ «Conscience Killer» το stoned funk ρομπότ «War Machine,» και η ακουστική folk μπαλάντα «Sweet Feeling».[3]

  1. «Black Rebel Motorcycle Club – The Vogue» (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 1 Ιουνίου 2021. 
  2. «Black Rebel Motorcycle Club | Album Discography». AllMusic (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 1 Ιουνίου 2021. 
  3. «Wiki - Beat the Devil's Tattoo — Black Rebel Motorcycle Club». Last.fm (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 1 Ιουνίου 2021.