Οι εκλογές για τη συνταγματική συνέλευση διεξήχθησαν στη Βουλγαρία τον Ιούνιο του 1881, το σώμα έμεινε γνωστό ως "μεγάλη Εθνοσυνέλευση" και συγκλήθηκε για δεύτερη φορά στο Σβίσχτοβ προκειμένου να εξετάσει τις τροποποιήσεις του συντάγματος που πρότεινε ο πρίγκιπας Αλέξανδρος Α΄. Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις ήταν μια ηχώ από τα αιτήματα των Συντηρητικών κατά τις πρώτες εκλογές της συνταγματικής συνέλευσης το 1879[1]. Οι τροποποιήσεις που προτείνονται περιλάμβαναν τον περιορισμό των πολιτικών ελευθεριών και τη μείωση του μεγέθους της εθνικής συνέλευσης. Αυτές οι τροποποιήσεις στην πραγματικότητα αναστέλλουν το σύνταγμα και μετέτρεπαν τη Βουλγαρία σε μια αυταρχική δικτατορία[1].
Αρχικά το Φιλελεύθερο κόμμα δεν εναντιώθηκε στις τροποποιήσεις πιστεύοντας ότι θα κερδίσει τις εκλογές. Για την διεξαγωγή των εκλογών στάλθηκαν Ρώσοι στρατιώτες στα εκλογικά τμήματα για να "βοηθήσουν τους αναλφάβητους" να ψηφίσουν και να "διατηρήσουν τη τάξη"[1].
Οι Συντηρητικοί κέρδισαν τις εκλογές με μεγάλη πλειοψηφία[2] ενώ οι Φιλελεύθεροι κέρδισαν μόλις δύο εκλογικές περιφέρειες[1].
Την 1η Ιουλίου [3] η μεγάλη εθνική συνέλευση συνεδρίασε στο Σβίσχτοβ. Η συντριπτική πλειοψηφία των συντηρητικών βουλευτών στήριξαν τις συνταγματικές τροποποιήσεις, έφτασαν λιγότερο από δύο ώρες για να περάσουν όλες οι τροποποιήσεις. Ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος είχε στην πραγματικότητα διεξάγει ένα πραξικόπημα[1]. Το καθεστώς τελικά κατέρρευσε και το σύνταγμα αποκαταστάθηκε στις 6 Σεπτέμβρη του 1883.[4].