Οι εκλογές για τη Συνταγματική Συνέλευση διεξήχθησαν στη Βουλγαρία τον Απρίλιο του 1893. Το σώμα συγκλήθηκε για τέταρτη φορά προκειμένου να εξετάσει διάφορες τροποποιήσεις του συντάγματος, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που αφορούν την θρησκεία των μοναρχών και τη μείωση του αριθμού των μελών της Εθνοσυνέλευσης[1][2] .
Το υπάρχον σύνταγμα απαιτούσε από το μονάρχη να είναι μέλος της Βουλγαρικής ορθόδοξης εκκλησίας, αν εξαιρεθεί ο πρώτος πρίγκιπας. Εξαιρούνταν ο πρίγκιπας Φερδινάνδος που ήταν ο πρώτος από μια νέα δυναστεία που ήταν στο θρήσκευμα Ρωμαιοκαθολικοί. Ωστόσο, καθώς η σύζυγός του, η πριγκίπισσα Μαρί Λουίζ της μπέρμπον Πάρμας, ήταν επίσης Ρωμαιοκαθολική κι εάν επρόκειτο να έχουν τα παιδιά θα ήταν επίσης καθολικοί[1].
Το Σύνταγμα απαιτούσε επίσης ένα μέλος της Εθνοσυνέλευσης για κάθε 10.000 πολίτες, με τις προτεινόμενες αλλαγές για τη μείωση αυτή από έναν για κάθε 20.000 πολίτες πού ήταν τότε. Οι τροποποίηση να μειωθεί επίσης ο αριθμός των μελών της συνταγματικής συνέλευσης από ένα για κάθε 5.000 πολίτες σε ένα για κάθε 10.000[1].
Η Συνέλευση ανοίξει τις εργασίες της στις 15 Μαΐου με ένα πλήθος πάνω από 10.000 συγκεντρωμένων για την περίσταση[3]. Οι εργασίες της συνεχίστηκαν μέχρι τις 29 Μαΐου και ενέκρινε τις συνταγματικές τροποποιήσεις[3][2].