Ντέθστροουκ

Ντέθστροουκ
Ο Ντέθστροουκ στο εξώφυλλο του Tales of the Teen Titans #44 (Ιούλιος 1984). Σχέδιο από τον Τζορτζ Περέζ.
ΕκδότηςDC Comics
Πρώτη εμφάνισηThe New Teen Titans #2 (Δεκέμβριος 1980)
Δημιουργήθηκε απόΜαρβ Γούλφμαν
Τζορτζ Περέζ
Πληροφορίες χαρακτήρα
Alter egoΣλέιντ Τζόσεφ Γουίλσον
Συμμετοχή σε ομάδεςSecret Society of Super Villains
Ομάδα Αυτοκτονίας
Λεγεώνα του Χαμού
H.I.V.E.
Checkmate
Λεγεώνα των Δολοφόνων
Defiance
Injustice League
Team 7
T.R.U.S.T
Ικανότητες
  • Υπεράνθρωπη δύναμη, ταχύτητα, αντοχή, αντανακλαστικά και αισθήσεις
  • Ειδικός στις πολεμικές τέχνες και στην μάχη σώμα-με-σώμα
  • Ειδικός στην ξιφομαχία
  • Μπορεί να θεραπευτεί γρήγορα
  • Γερνά πιο αργά
  • Ειδικός δολοφόνος

Ο Σλέϊντ Τζόσεφ Γουίλσον (Slade Joseph Wilson), γνωστός και ως Ντέθστροουκ (Deathstroke) είναι ένας φανταστικός υπερκακός που εμφανίζεται σε αμερικανικά κόμικ που εκδίδονται από την DC Comics.[1] Δημιουργήθηκε από τους Marv Wolfman και George Pérez, ο χαρακτήρας έκανε το ντεμπούτο του στο The New Teen Titans # 2 τον Δεκέμβριο του 1980 με το όνομα " Deathstroke the Terminator " ( Ντέθστροουκ ο καταστροφέας ). [2] Συνήθως απεικονίζεται ως δολοφόνος και ο αρχηγός των Teen Titans, συγκεκριμένα ο Dick Grayson . Έχει επίσης υπηρετήσει ως αντίπαλος άλλων ηρώων στο DC Universe, όπως ο Batman, ο Green Arrow και η Justice League . Είναι ο πατέρας των Joe, Rose και Grant Wilson .

Ο χαρακτήρας κατατάχθηκε ως ο 24ος Μεγαλύτερος Κακοποιός όλων των εποχών από το περιοδικό Wizard και ως ο 32ος Μεγαλύτερος Κόμικς Κακοποιός όλων των εποχών από το IGN . [3] [4] Έχει ουσιαστικά προσαρμοστεί σε διάφορες μορφές μέσων, συμπεριλαμβανομένων πολλών έργων που σχετίζονται με τον Batman, της σειράς κινουμένων σχεδίων Teen Titans, στην οποία εκφράζεται από τον Ron Perlman . Σε ζωντανή δράση, ο Deathstroke έχει απεικονιστεί από τον Manu Bennett στην τηλεοπτική εκπομπή The CW, Arrow, από τον Esai Morales στη σειρά DC Universe Titans και από τον Joe Manganiello στο DC Extended Universe, ξεκινώντας με μια σύντομη εμφάνιση στην ταινία Justice League του 2017.

Ιστορικό δημοσιεύσεων

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

"Deathstroke the Terminator" (Ντεθστροουκ ο Εξολοθρευτής) δημιουργήθηκε απο τον Marv Wolfman και George Pérez, και έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο The New Teen Titans #2 τον Δεκέμβριο του 1980. Ο Christopher J. Priest είπε:[1]

Ο Ντεθστροουκ του Marv δεν ήταν μόνο κακός, αλλά ήταν και κάπως ρεμάλι, κάτι που νόμιζα ότι ήταν μοναδικό. Δεν ήταν κάποιος παρεξηγημένος αναρχικός. Έκανε σκόπιμα κακότροπα πράγματα - κυρίως κοιμόταν με την Terra, μια πιθανώς ανήλικη κοπέλα - στην προσπάθειά του να εκδικηθεί τους εχθρούς του. Το διάβασα και αντεδράσα, "Ουόυ". Αυτό ήταν πέρα ​​από τον Joker, πολύ πέρα ​​από τον Lex Luthor. Ο Marv δημιούργησε τον πρώτο σύγχρονο υπερκακό. Έσπασε κάθε κανόνα κάνοντας το Ντεθστροουκ τρισδιάστατο και δίνοντάς του εσωτερικές συγκρούσεις, διατηρώντας παράλληλα ένα επίπεδο σκληρότητας που δεν είχαν συνηθίσει να βλέπουν από έναν τυπικό δισδιάστατο κακοποιό.

Λόγω της δημοτικότητάς του, ο Deathstroke έλαβε τη δική του σειρά, Deathstroke the Terminator, το 1991. [5] Ήταν με τίτλο Deathstroke the Hunted για τα τεύχη # 0 και # 41–45 και στη συνέχεια απλά Deathstroke για τα τεύχη #46-60. Η σειρά ακυρώθηκε με το τεύχος #60. Συνολικά, το Deathstroke διήρκησε για 65 τεύχη (# 1–60, συν τέσσερα ετήσια και ένα ειδικό # 0 τεύχος).

Μετά τον τραυματισμό του στο DC Universe: Last Will and Testament, ο Deathstroke εμφανίζεται σε ένα από τα τέσσερα Faces of Evil one-shots, γραμμένο από τον David Hine. Ο Hine εξήγησε ότι η σειρά είναι μέρος της προετοιμασίας για μελλοντικές ιστορίες: "Όλοι οι χαρακτήρες αυτής της σειράς" Faces of Evil "επιλέχθηκαν για τις δυνατότητές τους ως σημαντικοί παίκτες τον επόμενο χρόνο. [6]

Παρόλο που ο χαρακτήρας του Deathstroke the Terminator προηγείται της ταινίας του James Cameron The Terminator για τέσσερα χρόνια, ο χαρακτήρας Slade Wilson ονομάζεται τώρα Deathstroke, παρόλο που αρχικά εισήχθη ως "Deathstroke the Terminator" στην πρώτη του εμφάνιση και συνήθως αναφέρεται μόνο ως "ο εξολοθρευτής" (και ως "Termy") από άλλους χαρακτήρες για δεκαετίες. Ο πλήρης τίτλος δεν έχει καταργηθεί εντελώς, αφού αναφέρθηκε πρόσφατα ως Justice League Elite.

Ο Slade Wilson ήταν 16 ετών όταν στρατολογήθηκε στον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών, αφού είχε πει ψέματα για την ηλικία του. Αφού υπηρέτησε στην Κορέα, αργότερα τοποθετήθηκε στο στρατόπεδο Ουάσιγκτον, όπου είχε προαχθεί στη θέση του ταγματάρχη. Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, συνάντησε την καπετάνιο Adeline Kane (Άντελιν Κέιν ), η οποία ήταν επιφορτισμένη με την εκπαίδευση νέων στρατιωτών σε νέες τεχνικές μάχης στο Βιετνάμ . Η Kane εντυπωσιάστηκε από τις ικανότητες του Slade και από το πόσο γρήγορα εντάχτηκε στο πνεύμα του πολέμου. Αμέσως τον ερωτεύτηκε και συνειδητοποίησε ότι ήταν χωρίς αμφιβολία ο πιο ικανός μαχητής που είχε συναντήσει ποτέ. Προσφέρθηκε να τον εκπαιδεύσει ιδιωτικά στον αντάρτικο πόλεμο . Σε λιγότερο από ένα χρόνο, ο Σλέιντ κατέκτησε κάθε μορφή μάχης που εκπαιδεύτηκε σε αυτή και σύντομα προήχθη στο βαθμό του υπολοχαγού συνταγματάρχη. Έξι μήνες αργότερα, η Άδελιν και ο Σλέιντ ήταν παντρεμένοι και γρήγορα έμεινε έγκυος με το πρώτο τους παιδί. Ο πόλεμος στο Βιετνάμ άρχισε να κλιμακώνεται και ο Slade στάλθηκε στο εξωτερικό. Στον πόλεμο, η μονάδα του αποδεκάτισε ένα χωριό, γεγονός που τον αρρώστησε. Διασώθηκε επίσης από το μέλος της SAS Wintergreen, στον οποίο θα του επέστρεφε αργότερα μια χάρη.

Ένας εγκληματίας που ονομάζεται Τζακάλ πήρε ομήρους τον μικρότερο γιο του Τζόζεφ Γουίλσον για να αναγκάσει τον Σλέιντ να αποκαλύψει το όνομα ενός πελάτη που τον είχε προσλάβει ως δολοφόνο. Ο Slade αρνήθηκε, ισχυριζόμενος ότι ήταν αντίθετος στον προσωπικό του κώδικα τιμής. Επιτέθηκε και σκότωσε τους απαγωγείς στο ραντεβού. Δυστυχώς, ο λαιμός του Τζόζεφ κόπηκε από έναν από τους εγκληματίες προτού ο Σλέιντ τον σταματήσει, καταστρέφοντας τις φωνητικές χορδές του Τζόζεφ και τον καθιστώντας τον μουγκό.

Αργότερα, όταν ο Τζόσεφ είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο, η Adeline ήταν εξοργισμένη με την συμπεριφορά του γιου της και προσπάθησε να σκοτώσει τον Σλέιντ πυροβολώντας τον, αλλά το μόνο που κατάφερε να καταστρέψει το δεξί του μάτι. Αφότου ο Σλέιντ έχασε το ένα του μάτι , δεν προσπάθησε ποτέ να το κρύψει λόγω της πίστης του σε αυτόν και στις δυνατότητές του. Φόρεσε μια μάσκα που η δεξιά πλευρά της ήταν καλυμμένη με μαύρο χρώμα ώστε να δείχνει ότι το δεξί του μάτι λείπει. Όταν δεν φορά την μάσκα του , ο Σλέιντ πολεμά με ένα κάλυμμα ματιού.

Λέγεται ότι το ύψος του ανέρχεται γύρω στο 1 μέτρο και 95 εκατοστά , καθιστώντας τον έναν από τους πιο ψηλούς εγκληματίες.

  1. 1,0 1,1 Priest, Christopher (10 Νοεμβρίου 2016). «Exclusive Interview – Christopher Priest Talks Superman vs. Deathstroke» (interview) (στα Αγγλικά). Superman Homepage. Ανακτήθηκε στις 11 Μαρτίου 2018. 
  2. Cowsill, Alan· Irvine, Alex (2016). The DC Comics Encyclopedia: The Definitive Guide to the Characters of the DC Universe. DK Publishing. σελ. 85. ISBN 978-1-4654-5357-0. 
  3. Wizard #177
  4. «Deathstroke is number 32». IGN. 
  5. Manning, Matthew K.· Dolan, Hannah, ed. (2010). «1990s». DC Comics Year By Year A Visual Chronicle. Dorling Kindersley. σελ. 250. ISBN 978-0-7566-6742-9. "Slade Wilson began his impressive sixty-issue run with the help of writer Marv Wolfman and artist Steve Erwin. CS1 maint: Extra text: authors list (link)
  6. Renaud, Jeffrey (12 Νοεμβρίου 2008). «David Hine on Deathstroke's Return». Comic Book Resources. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]