Αυτό το λήμμα τεκμηριώνεται κυρίως με πρωτογενείς πηγές. Παρακαλούμε βελτιώστε το προσθέτοντας δευτερογενείς ή τριτογενείς πηγές. |
Ωριαία αστρολογία είναι αρχαίος κλάδος της αστρολογίας ο οποίος βασίζεται στις τεχνικές που χρησιμοποιούσαν οι Αρχαίοι Έλληνες και οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι ώστε να παρέχει απαντήσεις σε συγκεκριμένες ερωτήσεις με βάση τη χρονική στιγμή που έγινε η ερώτηση. Σπουδαία παραδείγματα είναι ο Δωρόθεος της Σιδώνος [1], ο Μανίλιος [2], ο Ερμής Τρισμέγιστος, ο Ηφαιστίωνας [3], ο Βέττιος Βαλέντιος[4], ο Κλάβδιος Πτολεμαίος[5], ο Αντίοχος Αθηναίος[6], ο Παύλος Αλεξανδρεύς,[7] ο Ολυμπιόδωρος[8], ο Αμπού-Μασάρ, που έζησε τον 8ο αιώνα μ.Χ και αποτέλεσε τον κεντρικό ιδρυτή της Ισλαμικής Αστρολογίας, και ο Ντέιβιντ Πίνγκριν.
Η διαδικασία είναι η εξής: Ο ενδιαφερόμενος πηγαίνει στον αστρολόγο με ένα ζητούμενο και του υποβάλει μια ερώτηση. Ο αστρολόγος, αφού ακούσει με προσοχή την ερώτηση του ερωτώντα, καταστρώνει τον ωριαίο χάρτη του ενδιαφερομένου, δίνοντας βάση σε δυο καίρια στοιχεία: την ώρα που γίνεται η ερώτηση και τις γεωγραφικές συντεταγμένες του τόπου στον οποίο βρίσκεται ο αστρολόγος.
Υπάρχουν τρία παρεμφερή συστήματα ωριαίας αστρολογία με σχετικές τεχνικές:
Αυτό το λήμμα χρειάζεται επέκταση. Μπορείτε να βοηθήσετε την Βικιπαίδεια επεκτείνοντάς το. |