اندیشه نو

جنبش اندیشه نو (به انگلیسی: New Thought) یا جنبش تفکر نوین[۱]، یک جنبش معنوی است که در اوایل قرن نوزدهم در ایالات متحده تشکیل شد. پیروان تفکر نوین آن را به عنوان موفق به "تفکر باستانی"، حکمت و فلسفه‌ای از مختلف منابع، از جمله فرهنگ‌های یونان باستان، رومی، مصری، چینی، تائویی، ویدایی، هندو و بودایی و سیستم‌های باور مرتبط با آنها دانستند؛ این مرتبط باورها به طور اساسی مربوط به تعامل بین تفکر، باور، و آگاهی در ذهن انسان و تأثیرات آنها در داخل و فراتر از ذهن انسان هستند. اگرچه هیچ خط مستقیم انتقالی قابل پیگیری نیست، اما بسیاری از پیروان تفکر نوین در قرن نوزدهم و بیستم ادعا کردند که نسل‌های مستقیم سیستم‌های مذکور هستند. اگرچه رهبران بسیاری و جنبش‌های مختلفی در فلسفه تفکر نوین وجود داشته است، اما منشأ تفکر نوین اغلب به فینیاس کویمبی بازمی‌گردد، یا حتی تا اواخر فرانتز مسمر، که یکی از اولین اندیشمندان اروپایی بود که وضعیت ذهنی انسان را به شرایط فیزیکی مرتبط کرد.[۲]

طبق مطالب برگرفته شده از نوشته‌های علی احمد ناصح، برخی از عقاید این جنبش در کنار انجمن تئوسوفی را می‌توان به عنوان اولین مبلغان اندیشه تناسخ در میان مسیحیان اعلام نمود.[۳][۴]

جستارهای وابسته

[ویرایش]

منابع

[ویرایش]
  1. درسر, هوریشیو ویلیس (1919), تاریخچه جنبش تفکر نوین, TY Crowell Co, p. 154, در انگلستان در ابتدا اصطلاح "Higher Thought" (تفکر بالاتر) ترجیح داده می‌شد، و این نام برای "Higher Thought Centre" (مرکز تفکر بالاتر)، اولین سازمان این نوع در انگلستان، انتخاب شد. با این حال، این نام تغییری در دیدگاه نمایانگر نمی‌شد و جنبش در انگلستان مشابه جنبش درمانی در سایر مناطق بود.
  2. Prentiss, Craig R. (2014). ""The Full Realization of This Desire": Garland Anderson, Race, and the Limits of New Thought in the Age of Jim Crow". Nova Religio: The Journal of Alternative and Emergent Religions. 17 (3): 84–108. doi:10.1525/nr.2014.17.3.84. ISSN 1092-6690.
  3. ناصح،، علی احمد (۱۳۸۵). «تناسخ از نگاه قرآن و برهان». مجله پژوهش‌های فلسفی - کلامی. دریافت‌شده در ۵ ژوئن ۲۰۱۴.
  4. New Thought Primer, Origin, History and Principles of the Movement: A Lesson. "Now" Folk. ۱۹۰۳. پارامتر |تاریخ بازیابی= نیاز به وارد کردن |پیوند= دارد (کمک)