فرای در سال ۱۹۶۳ مدرک لیسانس فلسفه را از دانشگاه استنفورد دریافت کرد و در سال ۱۹۶۹ در دکترای فلسفه از دانشگاه کرنل فارغالتحصیل شد. او پایاننامه خود را با عنوان معنا و نیروی بیمعنی زیر نظر مکس بلک نوشت. قبل از آمدن به دانشگاه ایالتی میشیگان در سال ۱۹۷۴، او در گروه فلسفه دانشگاه پیتسبورگ تدریس میکرد. از سال ۲۰۰۳ تا زمان بازنشستگی، فرای استاد ممتاز دانشگاه در دانشگاه ایالتی میشیگان بود. او همچنین به عنوان دانشیار برای تحصیلات تکمیلی دانشکده هنر و ادبیات خدمت کرد. در سال ۲۰۰۸ او مدرس فی بتا کاپا رومانل بود.
فرای نویسنده سیاست واقعیت[۱] (۱۹۸۳)، مجموعه ای از ۹ مقاله است که به عنوان یکی از منابع کلاسیک فلسفه فمینیستی شناخته میشود.[۲]
فرای در فصل «ظلم» از کتاب مرزهای فمینیستی، ایده گرفتاری دوسره در جنسیت را مورد بحث قرار میدهد. این گرفتاری به «موقعیتهایی اشاره دارد که در آن گزینههای رفتاری به تعداد بسیار کمی کاهش مییابد و همه آنها انسان را در معرض مجازات، توهین یا محرومیت قرار میدهند». فرای این اصل را در مورد جنسیت و معضل ظلم به زنان به کار میبرد. برای مثال، از نظر اجتماعی قابل قبول نیست که یک زن از نظر جنسی فعال باشد یا اینکه او از نظر جنسی غیرفعال باشد و به او برچسب «متنفر از مردان» زده شود. این عدم انتخاب به قدری در زندگی روزمره زنان نفوذ میکند که حتی چیزهای کوچکی مانند نحوه لباس پوشیدن یا صحبت کردن آنها مورد انتقاد قرار میگیرد. فرای تصدیق میکند که مردان نیز با مسائلی روبرو هستند، اما از طریق استعاره قفس پرنده، مسائل زن و مرد را متمایز میکند: فرای میگوید میتوان هر یک از چهرههای زن را به عنوان یک نوار در یک قفس در نظر گرفت: به خودی خود، یک نوار برای نگه داشتن پرنده کافی نیست. اما با وجود نوارهای کافی، پرنده در داخل قفس گیر افتاده و جایی برای رفتن ندارد. این فقدان کامل انتخاب است که فرای توصیف میکند: چگونه مسائلی که زنان با آن مواجه هستند تا این حد «بیحرکتکننده» است و چرا از نظر فرای، مبارزه آنها – و نه مردان – ظلم تلقی میشود.
فرای آشکارا لزبین است،[۳] و بسیاری از کارهای او به بررسی مقولههای اجتماعی و به ویژه، دستهبندیهای مبتنی بر نژاد و جنسیت میپردازد.[۴][۵][۶]
فرای در سال ۲۰۰۱ توسط انجمن زنان در فلسفه به عنوان زن برجسته فیلسوف سال[۷][۸] انتخاب شد.
فرای به عنوان استاد رومانل فی بتا کاپا در فلسفه برای سالهای ۲۰۰۷–۲۰۰۸ انتخاب شد. عنوان استاد رومانل که سالانه اعطا میشود، دستاورد برجسته و سهم قابل توجه دریافتکننده را در درک عمومی از فلسفه به رسمیت میشناسد. دریافت کنندگان این جایزه همچنین مجموعه ای از سخنرانیهای آزاد را برای عموم ارائه میدهند. عنوان ارائههای فرای «انواع مردم: هستیشناسی و سیاست» بود.[۹]
Frye, Marilyn; Hoagland, Sarah Lucia (2000). Feminist interpretations of Mary Daly. Re-reading the canon. University Park, Pennsylvania: Pennsylvania State University. ISBN978-0-271-02019-8.
«ذاتگرایی/قومگرایی: شکست درمان هستیشناختی»، آیا فمینیسم آکادمیک مردهاست؟نظریه در عمل، ویرایش، مرکز مطالعات فمینیستی پیشرفته در دانشگاه مینه سوتا، انتشارات NYU، (۲۰۰۰)
9781405116619Frye, Marilyn (2005), "Oppression", in Cudd, Ann E.; Andreasen, Robin O. (eds.), Feminist theory: a philosophical anthology, Oxford, UK Malden, Massachusetts: Blackwell Pub, pp. 84–90, ISBN978-1-4051-1661-9.
9780742542693Frye, Marilyn (2005), "Categories in distress", in Andrew, Barbara S.; Keller, Jean; Schwartzman, Lisa H. (eds.), Feminist interventions in ethics and politics: feminist ethics and social theory, Lanham, Maryland: Rowman & Littlefield Publishers, pp. 41–58, ISBN978-0-7425-4269-3.