سیستمعامل | شبهیونیکس |
---|---|
پلتفرم | چندسکویی |
نوع | فرمان |
dmesg یا diagnostic messages[۱] فرمانی است که در بیشتر سیستمعاملهای شبه یونیکس که بافر پیام هسته را چاپ میکند. [۲] خروجی میتواند شامل پیامهای تولید شده توسط درایورهای دستگاه باشد.
هنگامی که رایانه در ابتدا بوت میشود، یک سیستم رایانهای هسته خود را در حافظه بارگذاری میکند. در این مرحله درایورهای دستگاه موجود در هسته برای درایو سخت افزار مربوط تنظیم می شوند. چنین درایورها، و همچنین سایر عناصر درون هسته، ممکن است خروجی پیام تولید کنند که هم حضور ماژولها و هم مقادیر پارامترهای اتخاذ شده را گزارش میکند. (امکان دارد که پارامترهای راهاندازی که سطح جزئیات پیامها را کنترل میکنند مشخص کنید.) فرآیند راهاندازی معمولاً با سرعتی اتفاق میافتد که پیامها قبل از اینکه اپراتور بتواند آنها را بخواند/هضم کند، از بالای صفحه خارج میشوند. دستور dmesg امکان بازبینی چنین پیامهایی را به صورت کنترل شده پس از راهاندازی سیستم فراهم می کند. [۳]
حتی پس از بوت شدن کامل سیستم، هسته ممکن است گهگاه پیامهای تشخیصی بیشتری تولید کند. نمونههای رایج زمانی که ممکن است این اتفاق بیفتد، زمانی است که دستگاههای ورودی/خروجی با خطا مواجه میشوند یا دستگاههای USB با اتصال گرم متصل هستند. dmesg مکانیزمی برای بررسی این پیامها در زمان بعدی فراهم میکند. هنگامی که برای اولین بار تولید شدند، به کنسول رایانه هدایت میشوند. اگر کنسول در حال استفاده باشد، ممکن است این پیامها با خروجی برنامههای کاربر اشتباه گرفته شوند یا به سرعت توسط آنها بازنویسی شوند.
مشاهدهی خروجی dmesg، نیازمند به تعداد زیادی صفحه نمایش است. به همین دلیل، این خروجی معمولاً با استفاده از ابزارهای دستکاری متن استاندارد مانند more، tail، less یا grep بررسی میشود. [۴] اندازه بافر dmesg محدود است و خروجی اغلب در یک فایل لاگ سیستم دائمی از طریق یک دیمن خروجی مانند syslog گرفته میشود.
به طور سنتی، خطوط dmesg با نام دستگاه و سپس یک دونقطه و سپس با متن دقیق شروع میشود. غالباً خروجیها به صورت خوشه ای هستند و دستگاه مشابهی در چندین خط پیدرپی نشان داده میشود. هر خوشه معمولاً با یک شماره دستگاه منفرد، توسط یک درایور دستگاه خاص مرتبط با نام دستگاه است.
هر درایور یا منبع، اطلاعات تشخیصی را در قالب انتخابی خود منتشر میکند. درایورهای دستگاه ممکن است فرمت را در صفحه راهنما بر اساس قراردادی که به نام فایل دستگاه بدون شماره آخر نامیده می شود، مشخص کنند.
[[رده:نرمافزارهای یونیکس]]