دن بهات

دن بِهات
دن بهات (سال ۱۹۹۹م)
زادهٔ۰۱۹۳۸ ۱۹۳۸
لهستان
ملیتلهستانی اسرائیلی
محل تحصیلدانشگاه عبری اورشلیم
پیشینه علمی
شاخه(ها)تاریخ یهود باستان‌شناسی
محل کارادارۀ باستان‌شناسی اسرائیل

وزارت فرهنگ و آموزش و پرورش اسرائیل
دانشگاه برایلان

کالج سنت مایکل دانشگاه تورنتوکانادا

دن بهات (Dan Bahat, عبری: דן בהט‎، متولد ۱۹۳۸م) باستان‌شناس اسرائیلی که شهرتش مرهون کاوش در اورشلیم، خصوصاً در تونل‌های دیوار غربی، است.

زندگی‌نامه[ویرایش]

دن بهات در لهستان از پدر و مادری که شهروند فلسطین تحت قیمومیت بودند متولد شد.[۱] خانوادهٔ او در سال ۱۹۳۹م. به تل آویو نقل مکان کردند و در سال ۱۹۴۸م. شهروند اسرائیل شدند[۱] او از سال ۱۹۵۶م. تا ۱۹۵۸م. در ارتش اسرائیل خدمت کرد،[۱] و در سال ۱۹۶۴م. مدرک لیسانس باستان‌شناسی و تاریخ یهود را از دانشگاه عبری اورشلیم اخذ کرد. در سال ۱۹۷۸م. مدرک کارشناسی‌ارشد خود را دریافت کرد، و در سال ۱۹۹۰م. موفق به دریافت مدرک دکترا از دانشگاه عبری اورشلیم شد، موضوع رسالهٔ دکترای او «توپوگرافی و توپونیومی اورشلیم صلیبی" و استاد راهنمای او جاشوا پراور بود.[۱]

مشاغل دانشگاهی و باستان‌شناسی[ویرایش]

بین سال‌های ۱۹۶۳م. و ۱۹۹۰م. باهات توسط اداره آثار باستانی، و وزارت فرهنگ و آموزش و پرورش اسرائیل، به عنوان باستان‌شناسِ متخصصِ منطقهٔ اورشلیم، استخدام شد.

او تا سال ۲۰۰۴م. در دانشگاه بار-ایلان اسرائیل تدریس کرد، و در حال حاضر نیز مشغول به تدریس در کالج سنت مایکل، دانشگاه تورنتو، در کانادا است.

پروژه‌های باستان‌شناسی[ویرایش]

در ژانویه ۱۹۹۲م. دن بهات یافته‌های باستان‌شناختی ادارهٔ آثار باستانی اسرائیل مکشوفه از سنگ غربی، که حدود ۱۰ تا ۱۲ متر بالاتر از پایهٔ محوطهٔ دیوار غربی حرم شریف است و ۱۳٫۶ متر (۴۵ فوت) طول، احتمالاً ۴٫۶ متر (۱۵ فوت) عمق، و ۳٫۵ متر (۱۱ فوت) ارتفاع دارد، و تقریباً وزن آن حدود ۵۱۷ تن (۵۷۰ تن کوچک) تخمین زده می‌شود. و سومین بلوک بزرگ سنگ مورد استفاده در ساختمان و بزرگ‌ترین سنگ نمای تراش خوردهٔ مکشوفه و خشکه‌چین در اسرائیل تا به امروز است، منتشر کرد.[۲]

بهات همچنین دو فصل کاوش باستان‌شناسی در تل یَونه را رهبری کرد و بقایای قلعهٔ صلیبی ایبلین را کشف کرد.

آثار منتشر شده[ویرایش]

1.Dan Bahat (1976). Twenty Centuries of Jewish Life in the Holy Land: The Forgotten .Generations. The Israel Economist
2.Dan Bahat (1990). The Illustrated Atlas of Jerusalem. Simon & Schuster. ISBN 978-.0134516424
3.Dan Bahat (2002). The Western Wall Tunnels: Touching The Stones of Our Heritage. Israel MOD/The Western Wall Heritage Foundation. ISBN 978-9650512071.
4.Dan Bahat (2004). The Atlas of Biblical Jerusalem. Carta. ISBN 978-0-13-451642-4.
5.Dan Bahat and Chaim T. Rubinstein (2011). The Carta Jerusalem Atlas (formerly: Illustrated Atlas of Jerusalem). Carta, the Israel Map & Pub Co Ltd. ISBN 978-9652208071.
6.Dan Bahat (2013). The Jerusalem western wall tunnel. Israel Exploration Society. ISBN 978-965-221-091-3.

منابع[ویرایش]