روابط افغانستان و اندونزی

روابط افغانستان-اندونزی
نقشهٔ مکان‌نمای Afghanistan و Indonesia

افغانستان

اندونزی

روابط افغانستان و اندونزی به رابطه دو جانبه میان دو کشور افغانستان و اندونزی اشاره دارد. روابط بین دو ملت بر همبستگی مذهبی بیشتر تأکید دارد؛ زیرا کشور اندونزی بزرگ‌ترین کشور اسلامی در جهان است و اکثریت مردم افغانستان نیز مسلمان هستند. کشور اندونزی متعهد شده است که در بخش بازسازی افغانستان پس از سقوط حکومت طالبان در بخش‌های مختلف منجمله آموزش فنی، زیر ساخت، توانمندسازی زنان، آموزش عالی و آموزش دیپلمات‌ها ابراز کرده است.[۱] هر دو کشور در پایتخت‌های یکدیگر سفارت دارد، سفارت اندونزی در کابل و سفارت افغانستان در جاکارتا موقعیت دارد. هر دو کشور عضو دائم جنبش عدم تعهد و سازمان همکاری اسلامی هستند.

تاریخچه

[ویرایش]

افغانستان از اولین کشورهایی بود که جمهوری اندونزی را پس از انقلاب ۱۹۴۹ به رسمیت شناخت. افغانستان و اندونزی روابط دیپلماتیک خود را در سال ۱۹۵۴ رسماً برقرار ساختند. در همان سال افغانستان سفارت خود را در جاکارتا تأسیس کرد.[۲] اولین پیمان دوستی میان افغانستان و اندونزی در ۳ ثور/اردیبهشت ۱۳۳۴ به امضا رسید.

افکار عمومی در اندونزی حمله شوری به افغانستان (۱۹۷۹-۱۹۸۹) را محکوم کرد. در همبستگی کشور اندونزی از جمله کشورهایی بود که مسابقات المپیک ۱۹۸۰ مسکو را تحریم کرد.

در ۲۰ عقرب/آبان ۱۳۹۱ یک معاهده دوستی برای ارتقاء همکاری‌ها بین دو کشور در بخش‌های سیاسی، اقتصادی، علمی آموزشی و فرهنگی امضا شد. اندونزی موافقت کرد در بخش آموزش و پرورش و ظرفیت سازی، دانشجویان افغانستانی را برای تحصیل در دانشگاه‌های خود بپذیرد. همچنین به معلمان و پلیس ملی افغانستان را در بخش مدیریت ترافیک و تحقیقات جنایی را آموزش دهد.[۳]

دیدارهای دولت‌ها

[ویرایش]
دیدار جوکو ویدودو و محمد اشرف غنی در سال ۲۰۱۸

احمد سوکارنو اولین رئیس‌جمهور اندونزی در سال ۱۹۶۱ از افغانستان دیدار کرد.[۲] در نوامبر ۲۰۱۲ حامد کرزی رئیس‌جمهور پیشین افغانستان از اندونزی دیدار کرد تا در پنجمین اجلاس دموکراسی بالی (BDF) شرکت کند.[۴] جوکو ویدودو در ژانویه ۲۰۱۸ از افغانستان دیدن کرد.[۵]

مهاجران و پناهجویان

[ویرایش]

پس از جنگ آمریکا در افغانستان، اندونزی شاهد مهاجرت غیرقانونی پناهندگان افغانستانی شد که از این کشور سعی در مهاجرت به استرالیا را داشتند. طی سال‌های بسیاری از این مهاجران دستگیر یا به کشورشان بازگردانده شده‌اند.[۶] افغانستان در فهرست قرمز مهاجرت اندونزی قرار دارد. به دلایل امنیتی افغانستان در بین ۱۳ کشوری است که افراد برای سفر به این کشور باید مدارک خاص تهیه کنند.[۷]

پیوند به بیرون

[ویرایش]


منابع

[ویرایش]
  1. Desy Nurhayati (November 10, 2012). "Indonesia, Afghanistan invigorate relationship". The Jakarta Post. Retrieved 12 June 2013.
  2. ۲٫۰ ۲٫۱ Khairisa Ferida (15 August 2012). "Dubes Afghanistan: Hubungan RI-Afghanistan Penuh Sejarah" (به اندونزیایی). Okezone.com. Archived from the original on 15 June 2013. Retrieved 12 June 2013.
  3. "Afghanistan, Indonesia relations to be expanded". Bakhtar News. Retrieved 12 June 2013.
  4. Jawad, Sayed (7 November 2012). "President Karzai to sign five pacts with Indonesia". Khaama Press. Retrieved 30 January 2018.
  5. "Jokowi arrives in Kabul as city on high alert". The Jakarta Post. 29 January 2018. Retrieved 30 January 2018.
  6. "Indonesia: Gov't claims it is unable to stem tide of illegals". Illegal Immigration News. May 18, 2009. Archived from the original on 13 January 2019. Retrieved 12 June 2013.
  7. Nani Afrida (December 15, 2011). "Afghanistan and Indonesia to strengthen relationship". The Jakarta Post. Retrieved 12 June 2013.