این مقاله دقیق، کامل و صحیح ترجمه نشده و نیازمند ترجمه به فارسی است.
کل یا بخشی از این مقاله به زبانی بهجز زبان فارسی نوشته شدهاست. اگر مقصود ارائهٔ مقاله برای مخاطبان آن زبان است، باید در نسخهای از ویکیپدیا به همان زبان نوشته شود (فهرست ویکیپدیاها را ببینید). در غیر این صورت، خواهشمند است ترجمهٔ این مقاله را با توجه به متن اصلی و با رعایت سیاست ویرایش، دستور خط فارسی و برابر سازی به زبان فارسی بهبود دهید و سپس این الگو را از بالای صفحه بردارید. همچنین برای بحثهای مرتبط، مدخل این مقاله در فهرست صفحههای نیازمند ترجمه به فارسی را ببینید. اگر این مقاله به زبان فارسی بازنویسی نشود، تا دو هفتهٔ دیگر نامزد حذف میشود و/یا به نسخهٔ زبانی مرتبط ویکیپدیا منتقل خواهد شد.
عربهای آمریکا یا آمریکاییهای عرب به آن دسته از ساکنین آمریکا گفته میشود که دارایتبار عرب هستند. بیش از ۸۰٪ این افراد توانستهاند که تابعیت آمریکا را دریافت کنند. عربهای آمریکایی از همه کشورهای عربی، از عمان در شرقیترین نقطه جهان عرب گرفته تا موریتانی در غرب آن، میباشند. ۶۲٪ عربهای آمریکایی از بلاد شام (سوریه، لبنان، فلسطین و اردن)، ۱۱٪ از مصر و ۲۷٪ از سایر کشورهای عربی هستند. ایالات کالیفرنیا، میشیگان و نیویورک بزرگترین نقاط تجمع عربها در آمریکا هستند. ۶۳٪ عربهای آمریکایی مسیحی و ۲۴٪ آنان مسلمان هستند. دولت آمریکا و اداره آمار آن کشور عربهای آمریکا جزء سفیدپوستان آن کشور بهشمار میآورد.
اکثریت عربهای آمریکایی، حدود ۶۲٪، از منطقه شرق مدیترانه، که شامل سوریه، لبنان، فلسطین، اسرائیل و مصر هستند، اگرچه بخش زیادی از این ۶۲٪ را لبنانیها تشکیل میدهند. مابقی عربهای آمریکایی از اردن، عراق، لیبی، مراکش و دیگر کشورهای عرب هستند.
بنابه گزارش مؤسسه عربهای آمریکایی نزدیک به ۳٫۵ میلیون عرب در آمریکا زندگی میکنند. آنان علاوه بر واشینگتن، در هر ۵۰ ایالت دیگر آمریکا زندگی میکنند. ۹۴٪ عربهای آمریکایی ساکن شهرهای بزرگ هستند. براساس سرشماری سال ۲۰۰۰ میلادی در آمریکا، دیربورن میشیگان در حومه جنوب غربی دیترویت با بیش از ۳۰٪، بیشترین تجمع عربهای آمریکایی را داراست. دیترویت بیشترین عرب آمریکایی را به تعداد ۴۰۳۴۴۵ نفر داراست. پس از دیترویت، نیویورک با ۳۷۱۲۳۳ نفر لس آنجلس با ۳۰۸۲۹۵ نفر، شیکاگو با ۱۷۶۲۰۸ نفر و واشینگتن دی سی ۱۶۸۲۰۸ نفر قرار دارند.[۱]
عربهای آمریکایی در آمار جمعیتی سال ۲۰۰۰ میلادی در آمریکا[۲]
«دیربورن» در شمال آمریکا، ایالت میشیگان. شهرک میچ واقع در یکی از محلههای این شهر با داشتن یک مسجد جامع و باشکوه، منارههای بلند و میدانی با نمادهای عربی و رستورانهایش، بخشی از این شهر را همانند کشورهای خاورمیانه ساختهاست. از آنجایی که دیربورن به عنوان زادگاه شرکت «فورد» شناخته شدهاست، میتوان گفت اینجا، جایی است که میانههای شرق و غرب به هم میپیوندد.
یک سوم جمعیت شهر صد هزار نفری دیربورن را کسانی تشکیل میدهند که ریشه عربی دارند. این مهاجرتها بیشتر به جهت اشتغال در صنعت اتومبیل در این منطقه صورت گرفتهاست. خیابان «وارن» در دیربورن مرکز زندگی عربی در این منطقهاست. در دهههای گذشته، از زمانی که تعدادی از مهاجران عرب شروع به تأسیس رستورانهای خاورمیانهای، سوپرها و بوتیکها کردند، این منطقه توسعه بیشتری یافتهاست. یکی از برجستهترین و مردمیترین کسبوکاری که در این مدت ایجاد شده، صنایع غذایی شتیلا است. در سال ۱۹۷۹، شیرینیپزی به سبک عربی در این منطقه باز شدهاست. برخی از فروشگاهها نیز تا حد داشتن شعب در مناطق دیگر رشد کردهاند.
آمال شتیلا، مدیر شیرینیپزی و خواهر ریاد شتیلا، صاحب آن، در سال ۱۹۸۹ از لبنان همراه با برادرش به امید شروع کسبوکاری جدید به این کشور مهاجرت کردند. آمال میگوید: «کشور ما در شرایط جنگ بود، ما برای دیدن خانواده به اینجا آمدم تا مدتی را در اینجا باشم که با شروع کار موادغذایی و موفقیت آن در اینجا ماندگار شدیم.» فعالیت اقتصادی آنان همچون بسیاری دیگر در این منطقه رشد کردهاست. او میگوید: «جامعه اینجا نسبت به گذشته بسیار رشد کردهاست و هر کسی کسبوکار خود را دارد.»[۳][۴][۵][۶]
[[پرونده:|بندانگشتی| ادوارد سعید نظریهپرداز ادبی، منتقد فرهنگی و فعال سیاسی فلسطینی - آمریکایی، در حال پرتاب سنگ به سوی سربازان اسرائیلی در مرز جنوبی لبنان[۱۴]]]