قشر بینایی ناحیههایی از قشر مغز در لوب پسسری است که اطلاعات بینایی را پردازش میکنند.
مرکز اساسی قشر بینایی در لوب پس سری قرار دارد. ورودی حسی که از چشمها منشأ میگیرد از لوب زانویی جانبی در نهنج گذشته و سپس به این قسمت میرسد. ناحیه ای از قشر بینایی که ورودی حسی را از لوب زانویی جانبی دریافت میکند، قشر بینایی اولیه است که به عنوان ناحیه بینایی 1 (V1)، ناحیه ۱۷ برودمن یا قشر شیاردار نیز شناخته میشود. نواحی بیششیاردار مشتملند بر نواحی بینایی ۲، ۳، ۴، و ۵ (همچنین به عنوان V2، V3، V4، و V5، یا ناحیه ۱۸ برودمن و کل ناحیه ۱۹ برودمن نیز شناخته میشود).
هر یک از نیمکرههای مغز شامل یک قشر بینایی هستند. قشر بینایی در نیمکره چپ پیامها را از میدان بینایی سمت راست دریافت میکند و قشر بینایی در نیمکره راست پیامهایی را از میدان بینایی چپ دریافت میکند.
قضیه مسیر دوگانه بینایی در بررسی مدلهای پردازش بینایی و نیز درمان برخی بیماریهای ادراکی و شناختی بینایی کاربرد دارد.[۱] این قضیه، در مقالهای توسط دیوید میلنر و ملوین ای. گودیل در سال ۱۹۹۲ آمدهاست که استدلال میکند که انسان دارای دو مسیر متمایز برای سیستم بینایی است.[۲] وقتی اطلاعات بینایی از لوب پسسری خارج میشوند، دو مسیر اصلی را در مغز دنبال میکند:[نیازمند منبع]
توسط رافتوپولس مورد مطالعه قرار گرفتهاست.[۵]