هرمان الکساندر گراف فون کیسرلینگ (20 July [سبک قدیمی: ۸] ۱۸۸۰ – ۲۶ آوریل ۱۹۴۶) فیلسوف آلمانی اهل بالتیک از خانواده کیسرلینگ بود. پدربزرگ او، الکساندر فون کیسرلینگ، زمینشناس برجسته امپراتوری روسیه بود.
کیسرلینگ در یک خانواده اشرافی ثروتمند در کونو مانور، کریس پرنائو در استان لیوونیا، امپراتوری روسیه، در استونی کنونی متولد شد. پس از تحصیل در دانشگاههای دورپات (تارتو)، هایدلبرگ و وین، سفری به دور دنیا داشت. او با ماریا گودلا فون بیسمارک-شونهاوزن، نوه اتو فون بیسمارک ازدواج کرد. پسرش آرنولد کیسرلینگ راه پدرش را دنبال کرد و فیلسوف مشهوری شد.
هرمان کیسرلینگ به علوم طبیعی و فلسفه علاقهمند بود و قبل از جنگ جهانی اول هم به عنوان دانشجوی زمینشناسی و هم به عنوان یک مقالهنویس محبوب شناخته میشد. انقلاب روسیه او را از املاکش در لیوونیا محروم کرد و با بقایای ثروتش، Gesellschaft für Freie Philosophie (انجمن فلسفه آزاد) را در دارمشتات تأسیس کرد. مأموریت این مدرسه ایجاد جهتگیری مجدد فکری آلمان بود.[۱]
او اولین کسی بود که از اصطلاح Führerprinzip استفاده کرد. یکی از ادعاهای اصلی کیسرلینگ این بود که «افراد مستعد» بر اساس داروینیسم اجتماعی «به دنیا آمدند تا حکومت کنند».
گرچه کیسرلینگ یک دکترینر صلحطلبی نبود، اما معتقد بود که سیاست قدیمی نظامیگری آلمان برای همیشه مردهاست و تنها امید آلمان در پذیرش اصول بینالمللی و دموکراتیک است. معروفترین اثر او Reisetagebuch eines Philosophen ("سفر-مجله یک فیلسوف") است. در این کتاب همچنین سفرهای او در آسیا، آمریکا و جنوب اروپا شرح داده شدهاست.