هنری بندیکت استوارت


هنری بندیکت استوارت
Cardinal-Bishop of Ostia and Velletri
and Dean of the College of Cardinals
Henry Benedict Stuart, "Cardinal Duke of York"
استاناسقف‌نشین رم
قلمروOstia and Velletri
منصوب۲۶ سپتامبر ۱۸۰۳
پایان دوره۱۳ ژوئیه ۱۸۰۷
پیشینGian Francesco Albani
جانشینLeonardo Antonelli
سایر سمت‌ها
رسته‌ها
انتصاب۱ سپتامبر ۱۷۴۸
توسط بندیکت چهاردهم
دست‌گذاری۱۹ نوامبر ۱۷۵۸
توسط کلمنت سیزدهم
کاردینال شدن۳ ژوئیه ۱۷۴۷
اطلاعات فردی
نام هنگام تولدHenry Benedict Mary Clement Thomas Francis Xavier Stuart
زادهٔ۶ مارس ۱۷۲۵
رم
درگذشت۱۳ ژوئیهٔ ۱۸۰۷ (۸۲ سال)
فراسکاتی
خاکسپاریکلیسای سن پیترو، واتیکان
والدین
سمت(های) پیشین
نشان ملیHenry Benedict Stuart coat of arms

هنری بندیکت استوارت (به انگلیسی: Henry Benedict Stuart) (۶ مارس ۱۷۲۵ – ۱۳ ژوئیهٔ ۱۸۰۷) کاردینال کلیسای کاتولیک و چهارمین مدعی یعقوبی تاج و تخت انگلستان، اسکاتلند، ایرلند و فرانسه بود.

هنری در سال ۱۷۲۵ در شهر رم در تبعید متولد شد و در همان روز توسط بندیکت سیزدهم تعمید داده شد. او فرزند جیمز فرانسیس استوارت و نوهٔ جیمز دوم انگلستان بود که در پی انقلاب شکوهمند از سلطنت خلع شده بود. او در جوانی از سوی پدرش عنوان دوک یورک را دریافت کرد. هنری در سال ۱۷۴۵ برای کمک به برادرش چارلز در قیام یعقوبی ۱۷۴۵ به شمال فرانسه رفت و رهبری گروهی از سربازان را به منظور عبور از کانال مانش برعهده گرفت. اما با توجه به شرایط قیام این سربازان در نهایت از دانکرک خارج نشدند. هنری بعد از شکست چارلز در نبرد کالودن به ایتالیا بازگشت و در ۳۰ ژوئن ۱۷۴۷ از سوی بندیکت چهاردهم به مقام کاردینال منصوب شد. او بخش بیشتر باقی عمر خود را در ایالات پاپی گذراند.

بعد از مرگ چارلز در ژانویهٔ ۱۷۸۸، هنری خود را به عنوان هنری نهم می‌شناخت. اما پیوس ششم در سال ۱۷۸۹ هم‌زمان با انقلاب فرانسه، جورج سوم را به عنوان پادشاه انگلستان، اسکاتلند و ایرلند به رسمیت شناخت و هنری بعد از آن رسماً به عنوان کاردینال دوک یورک شناخته می‌شد. هنری در ۱۳ ژوئیه ۱۸۰۷ درگذشت و جسد او در کنار پدرش در کلیسای سن پیترو در رم دفن شد.[۱]

منابع

[ویرایش]
  1. Rosalind K. Marshall, "Henry Benedict (1725–1807)", Oxford Dictionary of National Biography, Oxford University Press, 2004; online edn, May 2010, accessed 24 June 2013.

پیوند به بیرون

[ویرایش]