والاسیا (Wallacea) یک منطقه جغرافیای طبیعی متشکل از جزایری از کشور اندونزی است که توسط آبهای عمیق از تنگههای منطقه از فلات قارههای آسیا و استرالیا جدا شدهاند.
والاسیا شامل سولاوسی، بزرگترین جزیره در این گروه و همچنین لومبوک (لومبوک)، سومباوا، فلورس، سومبا، تیمور، هالماهرا، بورو، سرام و بسیاری از جزایر کوچکتر میشود.
جزایر والاسیا بین سوندالند (شبه جزیره مالایا، سوماترا، بورنئو، جاوا و بالی) در غرب و اقیانوسیه نزدیک از جمله استرالیا و گینه نو در جنوب و شرق قرار گرفتهاند و مجموع مساحت این منطقه ۳۴۷٬۰۰۰ کیلومتر مربع است.
مرز بین سوندالند و والاسیا خط والاس است که از نام طبیعتشناس معروف آلفرد راسل والاس نام گرفتهاست. تفاوت گونهای قابل ملاحظه بین دو طرف خط والاس وجود دارد که بیشتر شامل تفاوت در پستانداران و پرندگان میشود.[۱]
در طول دوران یخبندان سطح دریا پائین بوده و در نتیجه لات قاره سوندا جزایر منطقه را به هم و به قاره آسیا پیوند میدادهاست.[۲] این مسئله موجب انتقال حیوانات و گونههای گیاهی شدهاست.
اگر چه اجداد دور گیاهان و حیوانات والاسئا ممکن است از آسیا و استرالیا-گینه نو باشند اما این منطقه خانه بسیاری از گونههای بومی است. [نیازمند منبع]
گرمسیری و نیمه گرمسیری مرطوب پهن برگ، جنگل
گرمسیری و نیمه گرمسیری خشک جنگلهای پهن برگ
{{citation}}
: More than one of |accessdate=
و |access-date=
specified (help)