این مقاله دقیق، کامل و صحیح ترجمه نشده و نیازمند ترجمه به فارسی است. کل یا بخشی از این مقاله به زبانی بهجز زبان فارسی نوشته شدهاست. اگر مقصود ارائهٔ مقاله برای مخاطبان آن زبان است، باید در نسخهای از ویکیپدیا به همان زبان نوشته شود (فهرست ویکیپدیاها را ببینید). در غیر این صورت، خواهشمند است ترجمهٔ این مقاله را با توجه به متن اصلی و با رعایت سیاست ویرایش، دستور خط فارسی و برابر سازی به زبان فارسی بهبود دهید و سپس این الگو را از بالای صفحه بردارید. همچنین برای بحثهای مرتبط، مدخل این مقاله در فهرست صفحههای نیازمند ترجمه به فارسی را ببینید. اگر این مقاله به زبان فارسی بازنویسی نشود، تا دو هفتهٔ دیگر نامزد حذف میشود و/یا به نسخهٔ زبانی مرتبط ویکیپدیا منتقل خواهد شد. اگر شما اخیراً این مقاله را بهعنوان صفحهٔ نیازمند ترجمه برچسب زدهاید، لطفاً عبارت {{جا:هبک-ترجمه به فارسی|1=ویژوالایج}} ~~~~ را نیز در صفحهٔ بحث نگارنده قرار دهید. |
توسعهدهنده(ها) | IBM |
---|---|
انتشار اولیه | ۱۲ اکتبر ۱۹۹۳ |
انتشار نهایی | 6.0
/ ۳۰ آوریل ۲۰۰۷ |
نوشتهشده با | Smalltalk and later Java |
سیستمعامل | Cross-platform |
در دسترس به | Multilingual |
نوع | Software development |
مجوز | Proprietary |
وبگاه |
ویژوالایج (به انگلیسی: VisualAge) خانواده ای از محیطهای توسعه یکپارچه رایانه ای از IBM است که از چندین زبان برنامهنویسی پشتیبانی میکند. VisualAge اولین بار در اکتبر ۱۹۹۳ منتشر شد و در ۳۰ آوریل ۲۰۰۷ متوقف شد و صفحه وب آن در سپتامبر ۲۰۱۱ حذف شد.[۱][۲] VisualAge همچنین با عنوان VisualAge Smalltalk به بازار عرضه شد و در سال ۲۰۰۵ شرکت Instantations امتیاز جهانی این محصول را به دست آورد. اظهار داشته که XL C/C++ محصول حاصل آمده از VisualAge است.[۳]
VisualAge در آزمایشگاه توسعه IBM در کاری، کارولینای شمالی متولد شد، این آزمایشگاه در سال ۱۹۸۴ تأسیس شد و مسئولیت ابزارهای توسعه برنامه را بر عهده داشت. محصول مدیریت گفتگوی EZ-VU، یک مشتق کامپیوتر شخصی از عناصر رابط کاربری ISPF 327x، از اولین محصولات این خانواده بود. این آزمایشگاه همچنین دارای گروهی بود که یکی از نخستین پذیرندگان فن آوریهای برنامهنویسی شی گرا در IBM بود که از یک زبان داخلی توسعه یافته به نام ClassC برای توسعه برنامههایی با رابط کاربری گرافیکی پیچیدهتر که به تازگی داشتند در دسترس قرار میگرفتند استفاده میکرد.
سرانجام، در دسترس بودن پیادهسازیهای قابل استفاده Smalltalk برای ماشین آلات کلاس IBM PC -AT به پروژههای پیشرفته IBM اجازه داد تا با Smalltalk آزمایش کنند. تقریباً در همان زمان، ابزارهای ساخت رابط بصری در صفحات رادار در حال ظهور بودند. پروژههای تحقیقاتی Smalltalk مانند InterCons توسط David N. Smith از IBM و Fabrik توسط تیمی در Apple به هدایت Dan Ingalls در حال ساخت برنامههای گرافیکی تعاملی ساخته شده از ترکیب اولیه گرافیکی بودند. ابزارهای دیگری مانند سازنده رابط Jean-Marie Hullot که ابتدا در Lisp انجام شد و سپس تبدیل به ابزار سازنده رابط در NeXTStep و Mac OS X شد ، ثبات ساختار سطح بالاتری از رابط های کاربری بود. چنین ابزاری امکان ایجاد رابطهای کاربری توسط ترکیب WYSIWYG از ابزارکهای رابط کاربری را فراهم میکند که میتوانند به یکدیگر و به منطق کاربردی ای که به زبان شی گرا بومی سیستم نوشته شدهاست (یا شاید بدون هیچ برنامهنویسی ای نوشته شده)، "wired" شوند (متصل شوند).
نمونه اولیه ای که منجر به تولید VisualAge شد، تلاش برای "ساختن چیزی مانند سازنده رابط NeXT "[۴] در محیط توسعه Smalltalk / V بود. زمانی که VisualAge به عنوان یک محصول منتشر شد، تأکید بیشتری بر ساخت بصری منطق برنامه و همچنین رابط کاربری داده شد. این تأکید تا حدی به خاطر "موقعیت یابی" به دلایل "استراتژیک" Smalltalk به عنوان یک مولد بود تا به خاطر یک زبان در معماری اپلیکیشن سیستم های IBM.
نام "VisualAge" نتیجه یک مسابقه بین اعضای تیم توسعه است. پس از انتشار اولیه VisualAge/Smalltalk، نام VisualAge به یک برند خاص خود تبدیل شد و VisualAgeها برای چندین ترکیب مختلف زبان و سیستم عامل تولید شد.
اینها زبانهای پشتیبانی شده کلی هستند که بسته به سیستم عامل بهطور متنوعی در دسترس هستند: BASIC، COBOL، C , C++، EGL، Fortran، Java , Pacbase، PL/I، IBM RPG و Smalltalk.
اینها سیستم عاملهای پشتیبانی شده هستند که هر کدام از آنها از زبانهای مختلف پشتیبانی میکنند: AIX، OS/2، i5/OS (سابق OS / 400)، Linux، Mac OS X، Microsoft Windows , TPF , z / VM، z / OS (OS / 390، MVS سابق) و z/VSE.
بیشتر اعضای خانواده VisualAge بدون توجه به اینکه از کدام زبان برای توسعه پشتیبانی میکنند، به زبان Smalltalk نوشته شدهاند. اجرای IBM از Smalltalk توسط Object Technology International تولید شد که توسط IBM خریداری شد و قبل از جذب شدن در سازمان IBM، برای چندین سال به عنوان یک شرکت تابعه کامل اداره میشد.
VisualAge برای جاوا بر اساس یک ماشین مجازی Smalltalk توسعه یافتهاست که بایت کدهای Smalltalk و Java را اجرا میکند. Java nativeها در واقع در Smalltalk پیادهسازی شدند.[۵]
VisualAge Micro Edition، که از توسعه برنامههای جاسازی شده جاوا و توسعه سیستم متقابل پشتیبانی میکند، یک پیادهسازی مجدد IDE در جاوا است. این نسخه از VisualAge به فریم ورک Eclipse تبدیل شد.
اعضای مختلف خانواده با محصولاتی از خانواده محصولات WebSphere Studio جایگزین شدهاند. تا سال ۲۰۰۵، شرکت Instantations Specialist Smalltalk مسئولیت پشتیبانی فنی را بر عهده گرفت و حقوق جهانی خط تولید و پایگاه فناوری IBM VisualAge Smalltalk به آنها اعطا شد.[۶] Instantiations همچنان محصول پیشرفته VA Smalltalk (بستر VAST) را ارائه میدهند.[۷][۸] کامپایلرهای C , C++ و Fortran در AIX , Linux و z/OS به سری XL C/C ++ تغییر نام میدهند.
برنامههایی که با VisualAge C++ طراحی شدهاند، در صورت رعایت دستورالعملهای VisualAge، ممکن است بین سیستم عاملهای هدف، بدون نیاز به تغییر کد، portable باشند. IBM همچنین در مواردی که قابلیت حمل بدون تغییر کد امکانپذیر نبود، ابزارها و کتابخانههای دیگری را نیز شامل میشود.[۹]
VisualAge - Smalltalk
IBM VisualAge for COBOL Standard is “Year 2000 ready” and Requires: Warp Version 4.0 plus FixPak 1 or Windows NT 4.0 plus Service Pack 3