یونانیان کاپادوکیایی

یونانیان کاپادوکیایی
Έλληνες-Καππαδόκες
Kapadokyalı Rumlar
Cappadocian Greeks in traditional clothing, یونان.
مناطق با جمعیت چشمگیر
یونان (به ویژه یونان شمالی)
 یونان44,432 (More than 100,000 including descendants)
name=" Hirschon, Renée 2003 180-191 "/
- around 100,000-400,000 (1920s estimate
[۱]
زبان‌ها
زبان یونانی, زبان یونانی کاپادوکیایی, ترکی قرمانلی
دین
ارتدوکس یونانی, اسلام سنی
قومیت‌های وابسته
دیگر یونانی‌ها

یونانیان کاپادوکیایی یا کاپادوکیایی‌های یونانی یا به‌طور خلاصه تر کاپادوکیایی‌ها (یونانی: Έλληνες-Καππαδόκες, Ελληνοκαππαδόκες, Καππαδόκες; ترکی استانبولی: Kapadokyalı Rumlar[۲]) یک قوم یونانی هستند که بومی منطقه کاپادوکیا در مرکز-شرق آناتولی ،در استان نوشهر و اطراف این استان در ترکیه امروزی می‌باشند.این یونانی‌ها از دوران باستان در کاپادوکیا می زیستند. به دلیل جابه‌جایی‌های جمعیتی ترک‌ها و یونانی‌ها در دهه ۲۰ میلادی ،بیشتر یونانیان کاپادوکیا به کشور یونان رفتند. امروزه بسیاری از یونانیان پراکنده در دنیا نسبشان را به کاپادوکیا می رسانند.

قسمت سبزرنگ،سرزمین یونانیان کاپادوکیا.
کودکان یونانی کاپادوکیایی در لباس سنتیشان،یونان.

تاریخچه

[ویرایش]

سرزمینی که امروز به عنوان کاپادوکیا شناخته می‌شود را ایرانیان باستان با عنوان کاتپاتوکا می‌شناختند. نامی که نزد یونانیان به کاپادوکیا مبدل شد.

پیش از آمدن یونانیان به آسیای میانه این ناحیه در سلطه هیتی‌ها بود. یونانیان میسنی در حدود ۱۳۰۰ پیش از میلاد مراکز تجاری را در طول سواحل غربی پایه‌گذاری کردند و به زودی شروع به استعمار سواحل کردند. در عصر هلنیستی به دنبال تصرف آناطولی توسط اسکندر کبیر، یونانیان سکونت در مناطق کوهستانی کاپادوکیا را آغاز کردند. این مهاجرت‌ها در قرون دوم و سوم پیش از میلاد به حضور یونانیان در کاپادوکیا را مستحکم کرد.

پس از مرگ اسکندر کبیر اومنوس کاردیایی یکی از دیادوخوی‌های وی به عنوان ساتراپ کاپادوکیا منصوب شد، او سکونت‌های یونانی را پایه‌گذاری کرد و شهرها را برای همکاران خود گسترش داد.

منابع

[ویرایش]
  • مدخل Cappadocian Greeks در ویکی‌پدیای انگلیسی به تاریخ ۱۵ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۲۳:۲۵
  1. Blanchard, Raoul. "The Exchange of Populations Between Greece and Turkey." Geographical Review, 15.3 (1925): 449-56
  2. Özkan, Akdoğan (2009). Kardeş bayramlar ve özel günler. Inkılâp. ISBN 978-975-10-2928-7. Evlerin bolluk ve bereketi şu veya bu sebeple kaçmışsa, özellikle Rumların yoğun olarak yaşadığı Orta ve Kuzey Anadolu'da bunun sebebinin karakoncolos isimli iblis olduğu düşünülürmüş. Kapadokyalı Rumlar yeni yılın başında sırf ...