Alcahest

Alcahest
Kehittäjä HAL Laboratory
Julkaisija Square
Tuottaja Satoru Iwata
Suunnittelija Atushi Kakuta
Satoru Iwata
Säveltäjä Jun Ishikawa
Julkaistu Super Nintendo Entertainment System
  • JP 17. joulukuuta 1993
Lajityyppi Toimintaroolipeli
Pelimuoto Yksinpeli
Alusta Super Nintendo Entertainment System
Jakelumuoto pelimoduuli
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Alcahest (jap. アルカエスト, Arukaesuto) on HAL Laboratoryn kehittämä ja julkaisema roolipeli. Peli on julkaistu vuonna 1993 Super Nintendo Entertainment Systemille ainoastaan Japanin markkinoille. Pelille on myös olemassa epävirallinen englanninkielinen fanikäännös.

Pelijärjestelmä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alcahest on toimintaroolipeli, jossa käytetään ylhäältä alaspäin -näkökulmaa. Peli jakautuu kahdeksaan kenttään, joissa voi edistyä löytämällä esineitä, jotka auttavat päähenkilöä Alenia matkallaan, ja jokaisen kentän lopussa odottaa loppuvastus. Päihitettyään joitakin näistä, Alen saavuttaa erään elementaalisen Vartijan (joita on yhteensä neljä) kyvyt, ja Alenin seuraan liittyy matkan varrella myös viisi taistelutoveria.

Taistelussa, kuten useimmissa roolipeleissä, pelaajalla on elämäpisteitä, jotka laskevat vihollisten hyökätessä, manapisteitä, joita käytetään kutsumaan Vartijat, ja "erikoispisteitä", joilla taistelutoverit voivat käyttää erikoishyökkäyksiä. Jokaisen kentän lopussa Alenin elämänpisteet nousevat. Pelaaja saa hyökätä vihollisia kohti miekalla ja miekka voidaan ladata erikoishyökkäystä varten—hyökkäystyyppi riippuu tuolla hetkellä valitusta elementaalisesta Vartijasta. Pelissä ei ole akkuvarmennusta, ja sen takia pelaajalle annetaan salasana jokaisen kentän alussa.

Tuhat vuotta sitten pahaenteinen tähti hohti taivaalla ja maailman reunalta nousi demonijumala Alcahest tuoden tuhoa ja aiheuttaen kuolemaa. Neljä maailmaa puolustavaa Vartijaa antoi yksittäiselle miekkailijalle voimansa ja demoni surmattiin. Tuhannen vuoden kuluttua taivaalla hohtaa taas uusi tähti, viitaten demonijumalan ylösnousemukseen.

Alcahestin tarina keskittyy Alen nimiseen nuoreen mieheen, joka on lähtenyt matkaan hakemaan tulen, veden, ilman ja maan neljä Vartijanterää (Guardian Blade) ja pysäyttämään pahaa voimaa.[1][2]

Alenin seuraan liittyy viisi hahmoa pelin aikana. Pelissä on monta loppuvastusta ja neljä Vartijaa (The Four Guardians), jotka Alenin on löydettävä voittaakseen Alcahestin.[1][2][3]

Päähenkilöt

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Alen - Valittu

Alen on pelin sankari. Hänet on valittu Alcahestin kukistajaksi ja hänen tehtävänään on maailman pelastaminen. Tuhotakseen tuon demonijumalan lopullisesti hänen täytyy ensin löytää maailman neljä Vartijaa, jollaisen löydyttyään Alen oppii aina uuden hyökkäyksen ja saa kyvyn kutsua heidät taisteluihin. Alen on pelin ainoa hahmo, joka voi varustaa itsensä eri haarniskatyypeillä.

Garstein - Taikuri

Garstein on taikaopiston opiskelija, joka liittyy Alenin seuraan ensimmäisen kentän puolivälissä. Taisteluissa hän käyttää taikasalamaa, joka ohjaa itsensä vihollisten keskelle, ja pystyy pommittamaan koko ruudun, samalla vahingoittaen kaikkia vihollisia.

Elikshil - Prinsessa

Elikshil on Panakeian kuningaskunnan prinsessa. Taisteluissa hän käyttää parannustaikaa ja ampuu tulipalloja. Alen tapaa hänet toisen kentän puolivälissä.

Sirius - Ritari

Sirius käyttää aseenaan rautanuijaa ja ampuu energiapalloja. Alen tapaa hänet kolmannessa kentässä.

Magna - Kyborgi

Magna on kyborgi, joka on ollut lepotilassa tuhannen vuoden ajan. Alen tapaa hänet neljännen kentän lopussa ja hän pysyy joukon jäsenenä koko viidennen kentän ajan. Hänkin ampuu energiapalloja.

Nevis - Lohikäärmejumala

Nevis on muodonmuuttaja, joka voi muuttua taisteluissa lohikäärmeeksi ja ampua tulipalloja.

Neljä Vartijaa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Erikoishyökkäys Kutsuhyökkäys
Tulenvartija Liekkijumalan viilto (Flame God Slice) - Alen jakautuu kolmeksi ja puukottaa nopeasti vihollisia monta kertaa. Energianaalto - Vartija ilmestyy ja ampuu enintään neljä tulipalloa.
Vedenvartija Pyhä vesiterä (Holy Water Blade) - Alen toteuttaa kierrehyökkäyksen, joka heittää ja levittää taikapölyä. Suojelu - Kaksi suojaavaa palloa kiertää Alenin ympärille ja ampuu vettä.
Ilmanvartija Torahampaan siivenisku (Wing Fang Strike) - Alen hyppää korkealle ja putoaa vihollisen päälle terä esiin vedettynä. Rautanyrkki - Vihollinen saa päähänsä monta nopeaa nyrkiniskua.
Maanvartija Maalohikäärmeen hyökkäys (Earth Dragon Attack) - Alen pinkaisee suoraan vihollisen kimppuun ja iskee miekallaan. Este - Alenin ympärille nostetaan este, joka tekee hänet tilapäisesti haavoittumattomaksi.
Alcahest

Alcahest on demonijumala, joka uhkaa maailmaa. Hän on pelin loppuvastus ja taistelun puolivälissä muuttuu violettisiipiseksi otukseksi, joka ampuu sähköä ja kutsuu meteoreita.

Gordon

Gordon on eräs Keisarin kenraali. Hän on pelin yleisin Alcahestin käskyläinen ja häntä vastaan taistellaan eniten.

Keisari

Keisarin uskotaan olevan maailmanvalloituksen suunnitelman takana.

Gabalis

Gabalis on eräs Keisarin käskyläinen ja hän yrittää estää Alenin joukon pääsemistä toisen kentän vuoreen. Taistelussa hän kykenee hyppäämään hyvin korkealle ja heittelee sinisiä tuliaaltoja.

Sara

Sara tunnetaan myös nimellä Loimunkenraali (The Blaze General). Hän taistelee Alenin joukkoa vastaan veljensä Gazan rinnalla. Sara kykenee muuttumaan liekiksi.

Gaza

Gaza tunnetaan myös nimellä Tuulenkenraali (The Gale General). Hän taistelee Alenin joukkoa vastaan siskonsa Saran rinnalla. Gaza kykenee muuttumaan jääpyörteeksi.

Karouge

Karouge on Pyhäterän käskyläinen. Hän taistelee Alenin joukkoa vastaan leijuvalla linnoituksella. Karouge osaa kaukosiirtyä ja hän ammuskelee tulipalloja. Karouge käyttää kahta miekkaa ja heittelee niitä kuin bumerangia.

Babilom

Babilom on vihreä mies, joka osaa kaukosiirtyä ja ammuskelee energiapalloja. Taistelun puolivälissä hän muuttuu valtavaksi pääksi.

  1. a b Alcahest (SNES) FAQ/Walkthrough DBM11085 - GameFAQs. (englanniksi)
  2. a b The Alcahest Shrine RPG Classics. (englanniksi)
  3. Alcahest - for the Super Nintendo (SNES) Fantasy Anime. Arkistoitu 21.1.2011. (englanniksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]