Café Europa

Café Europa
G.I. Blues
Ohjaaja Norman Taurog
Käsikirjoittaja Edmund Beloin
Henry Garson
Tuottaja Hal B. Wallis
Paul Nathan
Säveltäjä Joseph J. Lilley
Kuvaaja Loyal Griggs
Leikkaaja Warren Low
Pääosat Elvis Presley
Juliet Prowse
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Paramount
Levittäjä Paramount Pictures
Netflix
Ensi-ilta 1960
Kesto 104 min
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Café Europa (G.I. Blues) on vuonna 1960 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen elokuva, jonka pääosassa näytteli Elvis Presley. Elokuvan ohjasi Norman Taurog.

Elokuvan kuvaukset alkoivat 2. toukokuuta 1960, kun Presley oli vielä armeijassa Länsi-Saksassa. Aluksi elokuvaan kuvattiin kohtauksia, joihin häntä ei tarvittu. Jotta kuvaukset voidaan aloittaa ennen näyttelijän läsnäoloa, on oltava varmuus siitä, että hän tekee elokuvan. Elviksen tapauksessa siihen saattoi luottaa, sillä managerina toiminut Tom Parker oli tehnyt useamman elokuvan sopimuksen kerrallaan. Café Europa -elokuvasta Elvis tuli saamaan 175 000 dollaria.

Elokuvan tuottajana toimi elokuva-alan uranuurtaja Hal B. Wallis. Erikoisesta huumorintajustaan tunnetun Parkerin kerrotaan teettäneen yhden kappaleen sanomalehden etusivua, jossa luki suurella tekstillä ”Elvis värväytyi uudelleen!” ja alla pienellä tekstillä ”Hal Wallis pyörtyi”. Tarina kertoo, että Wallis pyörtyi ennen kuin ehti lukea pientä tekstiä. Café Europa tuotti Wallikselle niin paljon, että sen tekemättä jääminen olisi käynyt hänelle kalliiksi.selvennä

Elokuvan todellinen kuvaaminen alkoi Elviksen palattua armeijasta. Juliet Prowse oli palkattu naispääosaan.

Yhdysvaltain 6 000 elokuvateatterissa nuoret jonottivat katsomaan Elviksen uusinta elokuvaa, jossa miehellä ei ollut kuuluisia pulisonkeja eikä tyylikästä hiustyyliään, sillä armeijassa ne leikattiin myös Elvikseltä.

Elokuvan soundtrack oli myös ehdolla Grammy-palkinnon saajaksi. Soundtrackiltä tuli muutama pikkumenestys, esimerkiksi nimikappale ”G. I. Blues” sekä ”Wooden Heart”, ”Tonight Is So Right for Love” ja ”Pocketful of Rainbows”.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]