DVD-RAM on optinen levyformaatti, joka on PD-formaatin kehittyneempi versio. DVD-RAMin esitteli ensimmäistä kertaa DVD Forum vuonna 1996. DVD-RAM ei tarvitse erillistä poltto-ohjelmaa. Se toimii kuin kiintolevy tai levyke. Yksipuolisen DVD-RAM 1.0 -levyn kapasiteetti on 2,58 gigatavua, kaksipuolisen DVD-RAM 1.0 -levyn 5,16 gigatavua, yksipuolisen DVD-RAM 2.0 -levyn 4,7 gigatavua ja kaksipuolisen DVD-RAM 2.0 -levyn 9,4 gigatavua. Tuplakerros-DVD-RAM-levyjä ei ainakaan toistaiseksi ole olemassa.
On arvioitu että DVD-RAM levyä voi kirjoittaa 100 000 kertaa, mikä on enemmän kuin DVD-RW ja DVD+RW -levyjen arvioitu 1000–10 000 kirjoituskertaa. lähde?
DVD-RAM levyt myytiin alun perin vain koteloissa. Nykyään DVD-soittimet toimivat myös
ilman koteloa – jotkut soittimet eivät enää edes tue koteloituja levyjä. Koteloitu levy on noin 50 % kalliimpi valmistaa kuin koteloimaton.
Pitkä käyttöikä. Mikäli levy säilyy ehjänä, tieto säilyy arviolta vähintään kolmekymmentä vuotta. Tämän ansiosta DVD-RAM soveltuu todisteiden tallennukseen.
Voidaan kirjoittaa jopa 100 000 kertaa. Käytännössä tämä saattaa kuitenkin jäädä asemasta riippuen vain kolmeensataan kertaan.
Luotettava tallennus. Kirjoituksen tarkistus tehdään rautatasolla, joten ohjelmallista tallennusta ei tarvita.
Poltto-ohjelmaa ei välttämättä tarvita, vaan levyä voidaan käyttää kiintolevyn tavoin. Mac OS (8.6 tai uudempi) tukee DVD-RAM-levyjä suoraan. Windows XP tukee DVD-RAM-levyjä suoraan vain FAT32-tiedostojärjestelmällä. Windows Vista tukee suoraan myös UDF-muotoisia levyjä. Vistaa edeltävät Windowsit on mahdollista saada tukemaan UDF-muotoa laiteajurilla.
Helppokäyttöisempi kuin muut kirjoitettavat DVD:t.