Five Nights at Freddy’s 3

Five Nights at Freddy’s 3
Kehittäjä Scott Cawthon
Julkaisija Scott Cawthon
Jakelija Steam, Google Play
Pelisarja Five Nights at Freddy’s
Pelimoottori Clickteam Fusion 2.5
Julkaistu Microsoft Windows
2. maaliskuuta 2015
Android
7. maaliskuuta 2015
iOS
11. maaliskuuta 2015
Lajityyppi selviytymiskauhu
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus iTunes: 12+ [1]
Alusta Microsoft Windows, Android, iOS,Playstation 4
Jakelumuoto Digitaalinen jakelu ja digitaalinen lataus
Virallinen sivusto
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Five Nights at Freddy’s 3 on Scott Cawthonin suunnittelema selviytymiskauhupeli, joka perustuu sarjan kahteen aiempaan osaan. Toisin kuin sen edeltäjissä, pelissä on sekä hyvä (The End) että huono loppu (Bad Ending). Five Nights at Freddy's 3 on julkaistu Microsoft Windowsille, Androidille ja iOS:lle.

Kuten pelisarjan aikaisemmissa osissa, pelaajan tehtävänä on selviytyä työpaikkansa yövuoroista hengissä eläinrobotteja välttelemällä. Poikkeuksena edeltäviin osiin pelissä on vain yksi eläinrobotti, Springtrap, joka voi tappaa pelaajan. Pelissä esiintyy myös muita robotteja, mutta vain aaveina (pelaajan "hallusinaatioita"), jotka eivät voi suoraan vahingoittaa pelaajaa. Aaveet voivat kuitenkin hankaloittaa öistä selviämistä.

Pelin tapahtumat sijoittuvat pelin sisäisessä universumissa kauhukohteeseen nimeltä Fazbear’s Fright, joka on perustettu entisen Fazbear Entertainment -ravintolan paikalle. Kauhukohteen tarkoituksena on rahastaa sattumuksilla, joita tapahtui Fazbear Entertainmentin ylläpitämissä ravintoiloissa.

Pelaajan pitää valvoa kahta turvakamerajärjestelmää (rakennuksen ja ilmastoinnin turvakamerat) ja kolmea alisysteemiä: ääntä (jonka avulla eläinrobotin voi houkutella pois toimistolta), turvakameroita ja ilmastointia (joka täytyy pitää toiminnassa, jotta pelaaja ei saa hallusinaatioita).

Alisysteemit voivat lakata toimimasta ajoittain, jolloin ne pitää käynnistää uudelleen epämieluisten vaikutusten ehkäisemiseksi.

Pelissä on viisi yötä, joiden vaikeustaso nousee yö kerrallaan. Jos pelaaja selviää hengissä kaikista viidestä, avautuu vielä vaikeampi kuudes yö nimeltä "Nightmare".

Öiden välissä pelaaja voi pelata erilaisia minipelejä ensimmäisen Five Nights at Freddy's eläinroboteilla. Minipelit avaavat peliin vihjeitä, jotka selvittämällä pelaaja voi saada "hyvän lopun" sekä lisäsisältöä, kuten uusia minipelejä ja huijausvalikon.

Animatronicit

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  • Springtrap eli Spring Bonnie : Ainoa animatronic, joka pystyy tappamaan pelaajan. Springtrap on jäniksen näköinen, rikkinäinen robotti, jonka rungossa on jälkiä mätänemisestä ja ruostumisesta (joka muutti kultaisen värin vihreäksi). Springtrap rakennettiin hybridiksi puettavan asun ja robotin välillä. Springtrapin robotin osat saattoi Spring Lock -nimisen mekanismin avulla työntää sivuun, jotta pukua pystyisi käyttämään. Jos jousilukot aukeavat jonkun ollessa puvun sisällä, tulevat robottiosat puristamaan hänet hengiltä. Edellisen pelin kuoleman minipeleissä esiintyvä Purple Guy tai Purple Man, joka on The Missing Children Incidentin takana, sai kuolemansa juuri tällä tavalla. Tuskaisen kuolemansa jälkeen Purple Guyn henki alkoi riivata asua. On mahdollista, että pelin trailerissa näkyvän Springtrapin "hytkyminen" olisi Purple Manin viimeiset hengenvedot.
  • Phantom Freddy: Palanut versio virallisesta Freddy Fazbearista. Sen vasen korva on kokonaan irti ja oikea jalka on polvesta lähtien poissa. Ennen hyökkäystään Freddy kävelee huojuen toimiston ikkunan takana ja katoaa. Kun Freddy hyökkää, pelaaja ei kuitenkaan kuole, vaan kytkee valvontakamerat pois päältä väliaikasesti. Phantom Freddy ilmestyy toimiston ikkunan taakse satunnaisesti, mutta hyökkäyksen voi estää vaikkapa katsomalla kameraan, kun Freddy liikkuu.
  • Phantom Chica: Palanut versio virallisesta Chica the Chickenistä. Jos Chican kasvot ilmestyvät kamerassa näkyvään pelikoneeseen, Chica hyökkää toimiston vasemmalta puolelta, kun pelaaja kameran laskee alas.
  • Phantom Foxy: Palanut muiden Phantomineiden tapaan. Sen oikeanpuoleinen käsi on kokonaan irronnut. Foxyn hyökkäys on puhtaasti sattumaa, mutta tämän voi ehkäistä katsomalla mahdollisimman vähän kameraan.
  • Phantom Balloon Boy: Palanut versio Balloon Boysta. Jos BB:n kasvot ilmestyvät tiettyyn kameraan, kamera laskeutuu automaattisesti ja BB hyökkää, aiheuttaen muiden tavalla toimintahäiriön. BB:n hyökkäyksen voi estää katsomalla toiseen kameraan mahdollisimman nopeasti, kun pelaaja on huomannut sen kasvot.
  • Phanton Mangle: Palanut versio Manglesta. Mangle ei kuitenkaan hyökkää, vaan pitää staattista ääntä ja sen silmät ilmestyvät ikkunan alapuolelle. Kummallista on se, että pelin extra-materiaalissa ei ole tietoakaan Manglesta. Minipelissä Mangle sen sijaan on. Mangle tulee vain, jos katsot samaan huoneeseen mistä Phantom Foxy lähtee ja Mangle on siellä. Mangle aiheuttaa toimintahäiriön, jonka takia pelaaja ei voi hämätä Springtrapiä.
  • Phantom Puppet tai Phantom Marionette: Palanut versio Puppetista, joka hyökkää, kun pelaaja näkee sen kamera 8:ssa. Jos pelaaja ei vaihda nopeasti toiseen kameraan, Phantom Puppetin kasvot ilmestyvät hänen eteensä hetkeksi.
  1. Five Nights at Freddy's 3 App Store. Viitattu 28.5.2015.
Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.