Hammerskins (suom. Vasaraskinit), myös Hammerskin Nation, on valkoista ylivaltaa kannattava skinhead-järjestö, joka toimii Yhdysvalloissa ja joissakin muissa maissa. Merkittävä osa sen toiminnasta koostuu RAC- ja ”white power” -tyylisen musiikin tuottamisesta ja promotoinnista (se järjestää muun muassa Hammerfest-nimistä musiikkitapahtumaa). Järjestöllä on väkivaltainen maine, ja sen jäseniä on tuomittu muun muassa uskonnollisten tilojen vandalisoinnista, afroamerikkalaisten tai etnisiin vähemmistöihin kuuluvien pahoinpitelyistä ja myös joistakin henkirikoksista.
Yhdysvaltalainen kansalaisjärjestö Anti-Defamation League kuvailee Hammerskinsiä ”kaikkein väkivaltaisimmaksi ja parhaiten organisoiduksi uusnatsien skinhead-ryhmäksi Yhdysvalloissa”.[3][4]
Järjestön virallisen WWW-sivuston mukaan Hammerskin Nation on johtajaton ryhmä miehiä ja naisia, jotka ovat valinneet ”white power” -skinheadien elämäntyylin. Sivuston mukaan tällä verkostolla on monia tavoitteita, mutta ne voidaan summata David Lanen sanoilla ”We must secure the existence of our people and a future for White Children.” (suom. Meidän täytyy turvata kansamme olemassaolo ja tulevaisuus valkoisille lapsille.)
Hammerskins-sivuston mukaan järjestöllä on Yhdysvalloissa vuonna 2010 seuraavat osastot: Confederate Hammerskins, Eastern Hammerskins, Midland Hammerskins, Northern Hammerskins, Northwestern Hammerskins ja Western Hammerskins. Lisäksi järjestöllä on organisoitua toimintaa ainakin Australiassa, Kanadassa, Uudessa-Seelannissa, joissakin Länsi-Euroopan maissa ja Unkarissa.
Suomen Hammerskins tunnetaan myös nimellä Crew 38[5]. 38 tulee kirjaimista C ja H, sanoista "Crew" ja "Hammer". Jäseniä lienee muutamia kymmeniä. Crew 38 toimii aktiivisimmin pääkaupunkiseudulla ja Jyväskylässä. Crew 38 järjestää äärinationalistisia musiikki- ja kamppailutapahtumia.[6] Crew 38 on nykyään Hammerskins-verkoston täysjäsen.[7]
Hammerskins perustettiin nimellä Confederate Hammerskins (CHS) Dallasissa Teksasissa 1980-luvulla.[8] Ryhmä otti nimensä ja tunnuksensa (kaksi ristissä olevaa vasaraa) vuonna 1982 julkaistusta The Wall -elokuvasta (jossa fasismia tosin käsiteltiin paremminkin kriittisessä valossa).[8] Se laajentui ja perusti osastoja myös muihin osavaltioihin ja myöhemmin Yhdysvaltain ulkopuolelle. 1990-luvulta 2000-luvun alkuun se oli Yhdysvaltain hallitseva skinhead-ryhmittymä, johon kuului enimmillään vähintään useita satoja jäseniä.[9][10] Myöhemmin sen suosio maassa on kuitenkin hiipunut, ja tilalle on tullut monia pienempiä, kilpailevia skinhead-ryhmiä.