Naisen raivo

Naisen raivo
Rose Madder
Alkuperäisteos
Kirjailija Stephen King
Kieli englanti
Genre fantasia, jännitys
Kustantaja Viking Press
Julkaistu 1995
Sivumäärä 420
ISBN 978-0-670-85869-9
Suomennos
Suomentaja Heikki Karjalainen
Kustantaja Tammi
Ulkoasu kovakantinen
Sivumäärä 533
ISBN 951-31-0516-4
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Naisen raivo (engl. Rose Madder) on Stephen Kingin romaani, joka valmistui vuonna 1995. Se käsittelee teemoiltaan perheväkivaltaa ja paranoiaa, jonka yhteydessä esitetään fantasiaelementtejä, joiden vaikuttimina on toiminut kreikkalainen mytologia.

Kingin koko kirjallisesta tuotannosta Naisen raivo on vähiten myyty kirja, eikä se ole myöskään saanut erityisemmin kehuja osakseen lukijoilta ja kriitikoilta.[1] Myöhemmin myös King on myöntänyt Naisen raivon olleen epäonnistunut teos.[2]

Varoitus: Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Rose Daniels on elännyt 14 vuotta kurjaa avioliittoaan sadistisen aviomiehensä väkivallan uhrina. Mutta eräänä päivänä, kun hän löytää vuoteestaan veripisaran, hän tajuaa heränneensä pitkästä horroksestaan, jonka myötä hän ottaa ja lähtee pakoon aloittaakseen uuden elämänsä jossakin muualla. Hän löytää Sisaret & Tyttäret -nimisen yhdistyksen, joka majoittaa apua tarvitsevia nuoria naisia, kunnes he ovat valmiita pääsemään omille jaloilleen. Kun Rose löytää eräästä puodista "Rose Madder" -nimisen taulun, hän joutuu siihen maalatun naisen lumoihin. Taulu antaa Roselle enemmän tahdonvoimia ja ennen pitkää hän on hyväpalkkaisessa työssä ja asuu omassa yksiössään.

Hänet valtaa kumminkin tunne, että hänen miehensä – joka on ammatiltaan poliisi – löytää hänet ennen pitkää, sillä Norman Daniels tietää, kuinka ihmiset löydetään. Eikä tämä välttämättä halua enää vain rangaista Rosea vaan tuhota hänet. Voiko ainoa toivo olla hänen ostamansa mystinen taulu, joka tuntuu tarvitsevan yhtä lailla Rosea kuin Rose sitä?

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Peruutettu elokuvahanke

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Romaanille on pitkään ollut suunnitteilla elokuva. Vuonna 2000 HBO osti oikeudet elokuvan tekoon, mutta hanke ei edistynyt. Vuonna 2011 kertoi Naomi Sheridan laatineensa Naisen raivolle käsikirjoituksen. Käsikirjoitus ei kuitenkaan edennyt tuotantoon asti, ja hanke on peruutettu.[3][4]

Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.