Radar Scope

Radar Scope
Kehittäjä Nintendo
Julkaisija Nintendo
Säveltäjä Hirokazu Tanaka
Julkaistu 1980
Lajityyppi shoot 'em up
Pelimuoto yksinpeli, kaksinpeli
Alusta kolikkopeli
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Radar Scope on Nintendon kehittämä ja vuonna 1980 julkaisema shoot 'em up -peli, jonka voi nähdä Space Invadersin ja Galaxianin risteymänä.

Huolimatta yleisestä uskosta, peli ei ole Nintendon ensimmäinen kolikkopeli. Aikaisempiin peleihin lukeutuvat Computer Othello (vain Japani), Sheriff (Yhdysvalloissa Exidyn julkaisemana Bandido), ja Space Firebird (Yhdysvalloissa Segan/Gremlinin julkaisemana).

Vihollisen, Gamma Raiderin, alukset leijailevat uhkaavasti ruudun yläreunassa, ja pelaaja voi osua ammuksillaan vain alimmaiseen riviin, kun se saavuttaa "verkkoasteikon". Vihollisalukset kaartelevat alueen läpi ampuen vihreitä ammuksia, ja sitten palaavat takaisin ryhmään, kuten Galaxianissa. Kun enemmän vihollisia on tuhottu, viholliset hyökkäävät isommalla joukolla, ja joskus vahingoittuessaan alukset saattavat heittäytyä itsemurhaisesti pelaajaa kohti.

Siirtyminen Donkey Kongiin

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli oli Japanissa suosittu hetken aikaa, joten silloinen Amerikan Nintendon toimitusjohtaja Minoru Arakawa teki pelistä suuren tilauksen. Kun pelit saapuivat New Yorkiin, oli kulunut kuukausia pelin ympärillä olleesta kuhinasta. Yhdysvaltalaiset pelihallit eivät olleet vakuuttuneita, joten Amerikan Nintendolle jäi varastoon tuhansia myymättömiä yksiköitä. Arakawa kohtasi kaupallisen tappion, joten hän pyysi appeansa (Nintendon toimitusjohtaja Hiroshi Yamauchi) toimittamaan hänelle uuden pelin, jonka hän voisi asentaa Radar Scopen tilalle yksiköihin.

Koska Yamauchi ei halunnut ottaa väkeään pois muista tehtävistä, hän nimesi kokemattoman suunnittelijan Shigeru Miyamoton muokkaamaan peliä niin, että se vetoaisi asiakkaisiin. Miyamoto suunnitteli aivan uuden pelin Donkey Kongin, joka käytti Radar Scopen laitteistoa. Noin 3000:sta alkuperäisestä kolikkopeliyksiköstä 2000:een muokattiin uusi peli. Muutetut yksiköt kuljetettiin Pohjois-Amerikkaan, jossa Donkey Kongista tuli suurmenestys.

Useat pelaajat pitivät pelin äänimaailman korkeita sirkutuksia vastenmielisinä.lähde?

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]