לידה | 7 ביולי 1967 (בן 57) |
---|---|
מדינה | ארצות הברית |
שם עט | Gorf |
יצירות בולטות |
ציפורי הטרף באטמן: שטח הפקר |
ג'ורדן ב. גורפינקל (באנגלית: Jordan B. Gorfinkel או Gorf; נולד ב-7 ביולי 1967) ידוע גם בשם גורף, הוא יוצר קומיקס אמריקאי, קריקטוריסט עיתונים. מפיק אנימציה ומוזיקה, בידור ומולטימדיה, סרטונים ואירועים חיים, גורפינקל הוא גם זמר א-קפלה, בעיקר עם הלהקות Beat'achon ו-Kol Zimra.
גורפינקל היה עורך ב-DC קומיקס במשך כמעט עשור, שם ניהל את זיכיון באטמן. התוספות הבולטות ביותר שלו ליקום באטמן כוללות את ציפורי הטרף שעובדה לסדרת טלוויזיה באותו שם משנת 2002, והסרט ציפורי הטרף: והארלי קווין המהממת ובאטמן: שטח הפקר, ששימש השראה לעלייתו של האביר האפל ו"עונה". 5 מסדרת הטלוויזיה גות'האם[1].
משנת 1996 גורפינקל יוצר וכותב את Everything's Relative, רצועת קומיקס בעיתון שמתפרסמת מדי שבוע בערים גדולים רבים, ביניהם: ניו יורק, מיניאפוליס, אטלנטה, דטרויט ובולטימור.
במשך רוב שנות ה-90 ניהל גורפינקל את זיכיון הקומיקס באטמן ב-DC Comics, תוך תיאום פרסומים, רישוי והפקות קולנוע וטלוויזיה עם ההיסטוריה של 60 השנים של יקום DC.
בשנת 1999 הגה וביים גורפינקל את הסדרה "ארץ הפקר"[1] שהייתה לסיפור הקומיקס הפופולרי ביותר לשנה זו. הוא גם הגה את סדרת הקומיקס המצליחה ציפורי הטרף[2].
בשנת 2015, גורפינקל הוציא רומן גרפי מקורי בהוצאת Penguin Random House בשם Michael Midas Champion[3][4].
בינואר 2019 הוציא גורפינקל את הגדה של פסח מצוירת עם המאייר הישראלי ארז צדוק, בהוצאת קורן ירושלים[5].
ב-2007, הקים גורפינקל את Avalanche Comics Entertainment LLC (ACE), המשתמשת בסיפור מצויר כדי לפתח תוכן בידורי ומיתוג תאגידי. החברה זכתה לשבחים על עבודתה בפיתוח קומיקס עבור "Heroes Happen Here" של מיקרוסופט[6]. בין לקוחות ACE : עליבאבא ("סדרת סרטי אנימציה קצרים"), Clorox ("SuperMoms"), Hasbro (תנ"ך בזיכיון רובוטריקים וחומרי קומיקס סמוכים לסרטים) ונעלי Toms.
גורפינקל היה חבר בשתי להקות מוזיקליות יהודיות, Beat'achon ו-Kol Zimra. הוא גם ארגן את אוסף הכישרונות המוזיקליים האמריקאים והישראלים שהוצגו בפרויקט 'Voices of Israel' ב-2004.
ביוני 2011, הוציא את השיר "Members of the Tribe (M.O.T.)" יחד עם שון אלטמן כחלק מהאקט המוזיקלי-קומדיה שלהם "Simcha & Gorfinkel". השיר מדגיש את הניגודים ברמות מצוות שונות בתוך היהדות. זה מקדם סובלנות וכבוד[7].
ב-2005 המוזיאון היהודי של מינכן הזמין את גורפינקל ליצור סדרה של רצועת הקומיקס שלו "Everything's Relative" עבור תערוכת הקבע שלו. מנהל המוזיאון ברנרד פורין רצה ש"מבקרים ילמדו על החיים היהודיים המקומיים, ההיסטוריה והדת". הוא חשב שאמנות קומיקס תהיה צורה טובה להתמודד עם סוגיות עכשוויות ופנה לגורפינקל[8], העלילה המצוירת, המוצגת בגרמנית ובאנגלית, "חוקרת את הרעיון של יהודי שחוזר לגרמניה דרך הדמות זיידה, המבקרת במינכן בפעם הראשונה מאז שחרורו ממחנה ריכוז"[9].
{{cite news}}
: (עזרה)
{{cite web}}
: (עזרה).
{{cite news}}
: (עזרה).
{{cite web}}
: (עזרה).
{{cite news}}
: (עזרה).
{{cite news}}
: (עזרה).