וי הארט

וי הארט
Vi Hart
לידה 1988 (גיל: 36 בערך) עריכת הנתון בוויקינתונים
שם לידה Victoria Hart עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
השכלה אוניברסיטת סטוני ברוק עריכת הנתון בוויקינתונים
מעסיק אקדמיית קהאן עריכת הנתון בוויקינתונים
vihart.com
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

וָי הָארְטאנגלית: Vi Hart[א]) הוא כינויה של ויקטוריה הארט, מתמטיקאית ומוזיקאית שמגדירה את עצמה כ-"Recreational Mathemusician", העוסקת בשעשועי מתמטיקה ומוזיקה[1][2][3].

הארט היא בתו של ג'ורג' הארט, פסל מתמטיקאי הבונה פסלים ודגמים בהשראת דפוסים גאומטריים[3]. יש לה הערכה רבה לאמנות וסלידה מהשיטות המסורתיות של הוראת המתמטיקה[1][3]. היא שואפת להפוך את המתמטיקה לדבר מגניב[1].

וי הארט סיימה תואר ראשון באוניברסיטת סטוני ברוק[3] ופרסמה מספר מאמרים בנושאי גאומטריה חישובית ומתמטיקה של קיפולי נייר.

היא מפורסמת בעיקר הודות לערוץ היוטיוב, לו יש למעלה מ-1,252,000 מנויים, בו היא מפרסמת סרטוני וידאו על מתמטיקה ומוזיקה, שבדרך כלל מלווים בשרבוטים במחברת משבצות. סרטונים אלה זכו להצלחה רבה וחלקם אף הפכו לסרטונים ויראליים עם יותר ממיליון צפיות[3]. במקום קהל המתמטיקאים הרגיל הנוטה להיות מבוגר וגברי, חלק גדול מהצפיות באתר של וי הארט הן של נערות בגיל ההתבגרות[1].

למעשה, הקריירה שלה התחילה להמריא בשנת 2010 כשהיא העלתה סרטון וידאו ליוטיוב[1]. סרטון זה היה הראשון בסדרה המכונה "שרבוט בשיעור חשבון" - "Doodling in Math Class"[4]. הסרטון מצולם באופן שבו הצופה מרגיש כאילו הוא זה שעושה את השרבוט בעצמו[1], הפנים שלה לא מופיעות כלל בסרטון וניתן לראות רק את הידיים המשרבטות על המחברת[3]. וי הארט בחרה בתצוגה מציאותית ממבט של גוף ראשון משום שהיא רוצה לעורר בצופה את התחושה שגם הוא מסוגל לעשות את אותם הדברים. זאת משום שלדעתה זוהי מתמטיקה שכל אחד יכול לעשות[1]. סגנון זה מאפיין את רוב הסרטונים של וי הארט. וי הארט לא רק מעודדת את הצופים שלה לעסוק במתמטיקה, אלא גם ליצור יצירות ייחודיות משל עצמם. למשל "Vi Hart's Guide to Comments"[5] הוא מדריך עבור יוצרים החוששים להתמודד מול תגובות לפרסומים שלהם.

הארט נתמכת כספית על ידי אקדמיית קהאן וגופים אחרים. לצד יצירת הסרטונים עוסקת הארט בחינוך מתמטי ובהנגשת המתמטיקה לקהל הרחב באמצעות הסרטונים ובאמצעות הרצאות.

מאמרים ופרסומים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
וי הארט בכנס XOXO 2013
וי הארט בכנס XOXO 2013
  • Aloupis, G., Cardinal, J., Collette, S., Demaine, E.D., Demaine, M.L., Dulieu, M., Fabila-Monroy, R., Hart, V., Hurtado, F., Langerman, S., Saumell, M., Seara, C., Taslakian, P., (2010). Matching Points with Things. In: López-Ortiz, A. (ed.) LATIN 2010. LNCS, vol. 6034, pp. 456–467. Springer, Heidelberg.
  • Demaine, E., Demaine, M., Hart, V., Iacono, J., Langerman, S., & O'Rourke, J. (2011). Continuous Blooming of Convex Polyhedra. Graphs & Combinatorics, 27(3), 363-376.
  • Demaine, E., Demaine, M., Hart, V., Price, G., & Tachi, T. (2011). (Non)Existence of Pleated Folds: How Paper Folds Between Creases. Graphs & Combinatorics, 27(3), 377-397.
  • Hart, V. (2012). Mathematics and Music Boxes (pp. 79–84). Springer Berlin Heidelberg.
  • Greg Aloupis, Jean Cardinal, SéBastien Collette, Erik D. Demaine, Martin L. Demaine, Muriel Dulieu, Ruy Fabila-Monroy, Vi Hart, Ferran Hurtado, Stefan Langerman, Maria Saumell, Carlos Seara & Perouz Taslakian (2013). Non-crossing matchings of points with geometric objects, Computational Geometry: Theory and Applications, v.46 n.1, p. 78-92.
  • Walter, M., Pedersen, J., Wenninger, M., Schattschneider, D., Loeb, A. L., Demaine, E., ... & Hart, V. (2013). Six Recipes for Making Polyhedra. In Shaping Space (pp. 13–40). Springer New York.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא וי הארט בוויקישיתוף
  1. ^ מקובל לבטא את שמה כ"ואי" שמתחרז עם "היי" אך גם ביטואו כ-"Vee" נחשב לתקין.

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ 1 2 3 4 5 6 7 Fun Mathematics Anyone Can Do. (2011). Curriculum Review, 50(7), 9.
  2. ^ Bell, Melissa (17 בדצמבר 2010), "Making math magic: Vi Hart doodles her lessons", וושינגטון פוסט {{citation}}: (עזרה).
    Krulwich, Robert (16 בדצמבר 2010), I Hate Math! (Not After This, You Won't), National Public Radio {{citation}}: (עזרה).
  3. ^ 1 2 3 4 5 6 Bending and Stretching Classroom Lessons to Make Math Inspire Chang, Kenneth (January 17, 2011) New York Times
  4. ^ Doodling in Math Class: Binary Trees, סרטון באתר יוטיוב (אורך: 3:47)
  5. ^ Vi Hart's Guide to Comments, סרטון באתר יוטיוב (אורך: 10:37)
ערך זה הוא קצרמר בנושא אישים. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.