סטייסי דיקסון

סטייסי דיקסון
Stacey Dixon
לידה 9 בינואר 1971 (בת 54)
וושינגטון הבירה, ארצות הברית
מדינה ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית
השכלה אוניברסיטת סטנפורד
המכון הטכנולוגי של ג'ורג'יה
אוניברסיטת מינסוטה
עיסוק מהנדסת מכונות, אשת ביון
ראש המודיעין הלאומי בפועל
20 בינואר 202525 בינואר 2025
(6 ימים)
תחת הנשיא דונלד טראמפ
סגנית ראש המודיעין הלאומי ה־6
4 באוגוסט 202125 בינואר 2025
(3 שנים)
תחת הנשיאים ג'ו ביידן
דונלד טראמפ
→ ניל וילי

סטייסי אנג'לה דיקסוןאנגלית: Stacey Angela Dixon; נולדה ב-9 בינואר 1971) היא מהנדסת מכונות ואשת ביון אמריקאית, שכיהנה כסגנית ראש המודיעין הלאומי בין השנים 2021-2025. ב-20 בינואר 2025 נהפכה לראש המודיעין הלאומי בפועל בעקבות השבעתו השנייה של דונלד טראמפ לנשיאות ארצות הברית, תפקיד אותו מילאה במשך חמישה ימים עד 25 בינואר 2025.

דיקסון נולדה ב-1971 בוושינגטון הבירה. בשנת 1993 השלימה באוניברסיטת סטנפורד לימודי תואר ראשון בהנדסת מכונות, ולאחר מכן תואר שני ב-1995 ותואר דוקטור ב-2000 באותו התחום במכון הטכנולוגי של ג'ורג'יה. נושא עבודת הדוקטורט שלה היה "ניתוח ביומכני של עורקים כליליים באמצעות מודל אנרגיה משלים וניסויים מתוכננים". היא סיימה פוסט-דוקטורט בהנדסה כימית במכללת המדעים וההנדסה של אוניברסיטת מינסוטה.

כאשר הייתה סטודנטית, התמחתה דיקסון במעבדות נוקיה בל. בין השנים 2003 ל-2007 עבדה בסוכנות הביון המרכזית (CIA), שם מונתה למנהלת המערכות המתקדמות והטכנולוגיה של משרד הסיור הלאומי. בשנים 2010–2007 הייתה דיקסון חברת סגל ועדת המודיעין של בית הנבחרים של ארצות הברית. לאחר מכן הצטרפה אל הסוכנות הלאומית למודיעין חזותי וגאוגרפי (NGA), ובין השנים 2010 ל-2016 שימשה ברציפות כמנהלת ענייני קונגרס וממשל, סגנית מנהל לתקשורת תאגידית, וסגנית מנהל מחלקת המחקר של ה-NGA. לאחר מכן התמנתה לסגנית מנהל מיזמי מחקר אינטליגנציה מתקדמים (IARPA) בין השנים 2016–2018, וב-2018 קודמה למנהלת ה-IARPA. היא מילאה תפקיד זה עד 2019, עת מונתה לסגנית מנהל ה-NGA[1].

דיקסון חברה במועצת המבקרים של אקדמיית משמר החופים של ארצות הברית, נציגת ה-NGA במועצת המנהלים של הקרן האמריקאית למודיעין גאוגרפי, ואשת הקשר של ה-NGA במרכז המצוינות לנשים בנות-מיעוטים בתחום מדעי המחשב וההנדסה של מכללת ספלמן.

ב-21 באפריל 2021 הודיע נשיא ארצות הברית, ג'ו ביידן על כוונתו למנות את דיקסון, אז סגנית מנהל ה-NGA, לסגנית ראש המודיעין הלאומי. ב-3 באוגוסט אותה שנה אישר הסנאט של ארצות הברית את מינויה לתפקיד, וזכתה לשבחים מראש המודיעין הלאומי אווריל היינס. היא הושבעה לתפקידה ב-4 באוגוסט 2021, והיא האישה האפרו-אמריקאית הבכירה ביותר בקהילת המודיעין האמריקאית.

עם השבעתו השנייה של דונלד טראמפ לנשיאות ארצות הברית ב-20 בינואר 2025, התמנתה דיקסון לראש המודיעין הלאומי בפועל[2]. היא חדלה מלמלא תפקיד זה ב-25 בינואר 2025.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סטייסי דיקסון בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ למאר ג'ונסון, White House Nominates Stacey Dixon for Principal Deputy Director in ODNI, באתר MeriTalk‏, 21 באפריל 2021 (באנגלית)
  2. ^ ג'ון סקאלריאיידיס, Stacey Dixon set to be the acting Director of National Intelligence, באתר פוליטיקו, 19 בינואר 2025 (באנגלית)