Giphy

Giphy, Inc.
סוג אתר אינטרנט עריכת הנתון בוויקינתונים
תקופת הפעילות פברואר 2013 – הווה (כ־11 שנים)
מייסדים ג'ייס קוק
אלכס צ'ונג
בעלות שאטרסטוק עריכת הנתון בוויקינתונים
שירותים עיקריים חיפוש, שיתוף והנפשה של קובצי GIF
https://giphy.com/
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

גיפי (באנגלית Giphy) הוא מסד נתונים מקוון ומנוע חיפוש המאפשר למשתמשים לחפש ולשתף קטעי וידאו קצר החוזרים על עצמם ללא שום צליל, שדומים לקבצים המונפשים GIF.

אלכס צ'ונג, ממייסדי גיפי, בפסטיבל South by Southwest 2016

גיפי נוסדה על ידי אלכס צ'ונג וג'ייס קוק בפברואר 2013. הרעיון לעסק הגיע כאשר הצמד היה בארוחת בוקר והרהרו על המגמה העולה של תקשורת חזותית בלבד.

כאשר צ'ונג וקוק השיקה לראשונה גיפי, האתר פעל רק כמנוע חיפוש עבור קובצי GIF.

באוגוסט 2013, גיפי התרחבה מעבר להיותה מנוע חיפוש בלבד, והתחילה לאפשר למשתמשים לפרסם, להטמיע ולשתף קובצי GIF ב־Facebook.

גיפי נודע אז כאחד ממאת האתרים הטובים ביותר של 2013, על פי מגזין PC.

שלושה חודשים לאחר מכן, גיפי שולבה עם Twitter כדי לאפשר למשתמשים לשתף קובצי GIF, על ידי שיתוף כתובת האתר של GIF.

במאי 2014, גיפי גייסה 2.4 מיליון דולרים בסדרת סבב מימון ממשקיעים, כולל Quire, CAA Ventures, RRE Ventures, Lerer Hippeau Ventures (אנ'), וכן Betaworks (אנ')

בינואר 2015 קיבלה גיפי עוד 17 מיליון דולרים בסבב גיוס ההמונים השני בהובלת Lightspeed Venture Partners (אנ'), בהשתתפות ג'נרל קטליסט (אנ') ומשקיעים לשעבר. בנוסף, גיפי גייסה חלק גדול מסבב זה באמצעות פלטפורמת מימון ההמונים של אלפוורקס (אנ').

במרס 2015, רכשה גיפי את Nutmeg, שירות העברת הודעות GIF, כאחד הצעדים העיקריים הראשונים של החברה כלפי התעשייה הניידת. זאת במקביל להשקת פלטפורמת הפיתוח של Facebook Messenger, שבה גיפי הצטרפה לכמה אפליקציות אקסקלוסיביות בהופעתה הראשונה.

באוגוסט 2015, גיפי השיקה את האפליקציה השנייה לנייד, גיפי Cam, המאפשרת למשתמשים ליצור ולשתף קובצי GIF ברשת חברתית.

באוקטובר 2016 גיפי גייסה 72 מיליון דולר לפי הערכת שווי של 600 מיליון דולרים.[1]

באוקטובר 2016, הודיעה גיפי מספר נתונים סטטיסטיים: יש לה 100 מיליון משתמשים פעילים מדי יום, היא יוצרת יותר ממיליארד קובצי GIF ליום, ומבקרים צופים יותר מ־2 מיליון שעות של תוכן GIF מדי יום.

ביולי 2017 הודיעה גיפי כי יש לה 200 מיליון משתמשים פעילים מדי יום בין ה־API והאתר, עם כ־250 מיליון משתמשים פעילים בחודש.

במאי 2020 החברה נרכשה על ידי פייסבוק בסכום של 400 מיליון דולרים.[2] הרגולטורים בבריטניה ביטלו את רכישת גיפי על ידי פייסבוק באוקטובר 2022.[3]

גיפי שותפה עם מותגים שמארחים קובצי GIF שיכולים להיות משותפים כמו קידום מכירות באמצעות ערוצי מדיה חברתית. החברה גם יצרה פרופילי אמנים באתר, אשר מאפשרים לקובצי GIF להיות מיוחסים לאומנים שיצרו אותם.

בספטמבר 2014 גיפי שיתפה פעולה עם תאגיד Line (אנ') במטרה לארח את תחילת תחרות עיצוב המדבקה של החברה. Line ו־גיפי גייסו צוות של שותפים דיגיטליים, כולל Tumblr‏, Fox ADHD (אנ')‏, Frederator (אנ')‏, Cut & Paste‏, המוזיאון החדש לאמנות עכשווית, Eyebeam (אנ')‏, Rhizome (אנ')‏, The Webby Awards (אנ')‏, Huffington Post‏ ו־Dribbble (אנ')‏ כדי לתמוך באירוע.

באוגוסט 2015, אולפני יוניברסל שיתפו פעולה עם גיפי לשחרור שישה קובצי GIF, על מנת לקדם את הסרט החדש, המבוסס NWA, היישר מקומפטון.

לגיפי יש שותפות עם מעל 200 חברות ומותגים המארחת את כל התוכן הקיים שלהם על הערוצים הממותגים שבבעלותן. חלק מהשותפים של גיפי הם דיסני, קלווין קליין, ג'נרל אלקטריק ופפסי.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא Giphy בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ Giphy, the platform for all things GIF, raises $72 million in new funding, TechCrunch (באנגלית)
  2. ^ Facebook to acquire Giphy in a deal reportedly worth $400 million, TechCrunch (באנגלית)
  3. ^ "תקדים עולמי: הרגולטורים בבריטניה ביטלו את רכישת גיפי על ידי מטא". TheMarker. נבדק ב-2022-10-18.