macOS Sonoma מספקת מספר תכונות ושיפורים חדשים, המתמקדים בעיקר בפרודוקטיביות ויצירתיות: [6][7][8][9]
ווידג'טים עודכנו משמעותית, הם אינם מוגבלים יותר למרכז ההודעות - במקום זאת ניתן למקם אותם בכל מקום על שולחן העבודה, ובורר הווידג'טים עוצב מחדש כדי להידמות לגרסת ה-iPadOS שלו.
מסך הנעילה עוצב מחדש כך שיכלול את התאריך והשעה בדומה ל- iOS ו-iPadOS.
פרופילי גלישה מאפשרים קבוצות נפרדות של סימניות, הרחבות וקובצי Cookie, שבהם ניתן להשתמש כדי להפריד, למשל, גלישה אישית מהגלישה של העבודה.
שיתוף סיסמאות מאפשר למספר אנשים לקבל גישה לאותו אוסף של סיסמאות לאתרים, ולעדכן אותן לפי הצורך, כך ששינויים מסתנכרנים בין כל המכשירים הרשומים.
"אפליקציות אינטרנט" מאפשרות למשתמש להוסיף כל אתר ל- Dock ולפתוח אותו בממשק ספארי פשוט. תכונה זו שונה במקצת מיישומי אינטרנט מתקדמים מכיוון שהיא אינה דורשת שינויים מצד מפתחי האתרים.
macOS Sonoma תומכת במחשבי Mac עם סיליקון של Apple ו- Xeon-W של אינטל ושבבי Coffee Lake / Amber Lake מהדור השמיני ואילך, ומסירה את התמיכה בדגמים שונים שיצאו ב-2017. ה-iMac 2019 הוא ה-Mac הנתמך של אינטל היחיד שחסר שבב אבטחה T2. מערכת ההפעלה תומכת בדגמי ה-Mac הבאים:[11]
על פי ניתוח של Ars Technica, מחשבי מקינטוש של 2016 ו-2017 קיבלו בממוצע 6 שנים של עדכונים, נמוך מ-7–8 שנות העדכונים שקיבלו מחשבי מקינטוש של אינטל שיצאו מ-2009 עד 2015. [12][13]