The Oregon Trail (משחק וידאו, 1971)

שביל אורגון
The Oregon Trail
כללי
תאריך הוצאה 1971 עריכת הנתון בוויקינתונים
סוגה משחק סימולציה מבוסס טקסט
פיתוח Minnesota Educational Computing Consortium עריכת הנתון בוויקינתונים
הוצאה לאור Brøderbund עריכת הנתון בוויקינתונים
ארץ מקור ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
סדרה The Oregon Trail עריכת הנתון בוויקינתונים
דרישות תוכנה
מצבי משחק משחק וידאו למשתתף יחיד עריכת הנתון בוויקינתונים
פלטפורמות HP 2100, Apple II, Atari 8-bit family, קומודור 64, DOS, Mac OS, Mac OS Classic עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

The Oregon Trail (בתרגום חופשי: "שביל אורגון") הוא משחק סימולציה מבוסס טקסט שפותח במקור ב-1971 על ידי שלושת הסטודנטים להוראה דון ראוויץ', ביל היינמן ופול דילנברגר אשר למדו באותה העת במכללת קארלטון במינסוטה. המשחק נוצר במטרה ללמד את תלמידי בתי הספר בארצות הברית על מציאות חייהם של המתיישבים החלוצים שנסעו במהלך המאה ה-19 לאורך שביל אורגון ההיסטורי במערב ארצות הברית אשר עבר בין מדינת מיזורי למדינת אורגון.

המשחק הפך לתוכנה חינוכית נפוצה במיוחד בכיתות בארצות הברית במהלך שנות ה-80 ותחילת שנות ה-90 והוא נחשב לעיתים רבות לאחד ממשחקי הווידאו החינוכיים המשפיעים ביותר בכל הזמנים.

שביל אורגון הוא משחק סימולציה מבוסס טקסט שבו השחקן משחק בתפקיד המנהיג של קבוצת מתיישבים שיוצאים בשנת 1847 מהיישוב אינדפנדנס שבמדינת מיזורי לעבר היישוב אורגון סיטי שבמדינת אורגון באמצעות סוסים וכירכרות. לאורך הדרך על השחקן לרכוש אספקה, לחפש מזון ולקבל החלטות שונות שיקבעו את הגורל של הקבוצה. ככל שהמשחק מתקדם השחקן נאלץ להתמודד עם אירועים אקראיים כמו סערות שפוגעות באספקה או עלולות להאט את קצב ההתקדמות[1], כרכרות שבורות, מחלות שונות כמו בין היתר דיזנטריה, התקפות של חיות בר, ומתקפות מצד "רוכבים עוינים".

המשחק מסתיים כאשר השחקן מגיע לאורגון, או כאשר השחקן מת מסיבות שונות לאורך הדרך. מקרי המוות לרוב מתרחשים עקב התקפה של "רוכבים עוינים" או משום שהאספקה אזלה והמתיישבים מתו מרעב. הצלחה במשחק דורשת איזון בין החלטות קצרות טווח לבין אסטרטגיות הישרדות ארוכות טווח, כמו כמה אוכל לאכול בכל יום, מתי לנוח, ואיך לנהוג במצבי חירום.

הגרסה המקורית של המשחק לא הכיל שום גרפיקה, מכיוון שהיא פותחו עבור מחשבים שהשתמשו בטלפרינטרים במקום צגי מחשב. ה-Port של המשחק שיצא בהמשך למחשבי Apple II הכיל גרפיקה פשוטה.

ב-1971 דון ראוויץ', אשר היה סטודנט בהיסטוריה במכללת קרלטון במינסוטה[2][3][4], לימד היסטוריה בכיתה ח' בתיכון ג'ורדן במיניאפוליס. במסגרת ההתנסות שלו שם הוא קיבל את המטלה ללמד את התלמידים על ההתפשטות לעבר מערב ארצות הברית במהלך אמצע המאה ה-19. בעקבות כך ראוויץ' הגה לראשונה את הקונספט של המשחק ככלי למידה שיסייע לתלמידים להבין את האתגרים שעמדו בפני המתיישבים החלוצים במהלך המסע מערבה. בתחילה רצה ראוויץ' ליצור משחק לוח של שביל אורגון. לאחר שבוע שלם בו הוא תכנן את המשחק הוא דיבר על כך עם שותפיו לדירה, ביל היינמן ופול דילנברגר, אשר היו גם סטודנטים במכללת קרלטון. היינמן, ודילנברגר היו בעלי ניסיון רב בתכנות והם הציע לו להפוך את הפרויקט לתוכנת מחשב, מכיוון שבאופן זה התוכנה תוכל לעקוב אחר ההתקדמות של השחקן ולחשב את סיכויי ההצלחה שלו על סמך האספקה שברשותו, במקום שההתקדמות במשחק תסתמך רק על זריקת קוביות. בעקבות כך השלושה יצרו ביחד את המשחק באמצעות שפת התכנות BASIC אשר בגרסתו הראשונה עשה שימוש במכונות טלטייפ המחוברות למחשב מיינפריים.[5][6] בתחילה היה ניתן לשחק במשחק רק בתדפיסי נייר כאשר התלמידים היו צריכים להזין את החלטותיהם לאורך המשחק באמצעות המקלדת.

בשנת 1974 ארגון קונסורציום המחשוב החינוכי של מינסוטה (MECC) פיתח גרסה מתקדמת יותר של המשחק והפיץ את הגרסה הזו בבתי ספר ברחבי ארצות הברית. הארגון יפתח בעתיד גם גרסאות של המשחק למגוון פלטפורמות, כולל למחשבי ה-Apple II אשר יהפכו לגרסה הפופולרית ביותר של המשחק במהלך שנות ה-80.

גרסאות מחודשות

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בעקבות הצלחת המשחק נוצרו לאורך השנים גרסאות עדכניות יותר למשחק אשר כללו גרפיקה מתקדמת יותר, וחוויות משחק אינטראקטיבית וויזואלית יותר. חברת משחקי הווידאו Gameloft הוציאה בשנת 2008 גרסה עדכנית של המשחק לטלפונים החכמים.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ Bouchard, R. Philip (2017-06-29). "How I Managed to Design the Most Successful Educational Computer Game of All Time". Medium. ארכיון מ-2018-08-31. נבדק ב-2018-08-30.
  2. ^ Lipinski, Jed (2013-07-29). "The Legend of The Oregon Trail". Mental Floss. Dennis Publishing. אורכב מ-המקור ב-2013-07-31. נבדק ב-2013-07-31.
  3. ^ Shea, Jeremy (2014-02-24). "An Interview With the Teacher-Turned-Developer Behind 'Oregon Trail'". Yester: Then For Now. Gizmodo Media Group. ארכיון מ-2018-08-30. נבדק ב-2018-08-30.
  4. ^ Toppo, Greg (2021-12-02). "'Oregon Trail' at 50: How Three Teachers Created the Computer Game That Inspired — and Diverted — Generations of Students". The 74. נבדק ב-2022-07-07.
  5. ^ Walker-Emig, Paul. "The Making of the Oregon Trail". Retro Gamer. Future: 32–37. ISSN 1742-3155.
  6. ^ Wong, Kevin (2017-02-15). "The Forgotten History of 'The Oregon Trail,' As Told By Its Creators". Motherboard. Vice. ארכיון מ-2018-09-01. נבדק ב-2018-08-31.