מאז 2014 החל לכתוב בפורום רוטר, וב-2016 קיבל "הרשאת עיתונאי" שאיפשרה לו לדווח ללא צורך במקור. באוגוסט 2017 פתח ערוץ בטלגרם[1], שביוני 2022 הפך לערוץ השלישי בגודלו בעברית[2] והראשון בכמות הצפיות לפוסט[3]. תכניו מתורגמים לאנגלית בערוצי מראה מטעמו[4], ובספטמבר 2024 השיק ערוץ נוסף בערבית[5][6]. לצד הטלגרם, הוא פעיל גם בטוויטר, אינסטגרם, טיקטוק ובאתר עצמאי[7], ובדצמבר 2022 השיק פודקאסט[8]. מספר עוקביו גדל משמעותית בעקבות מבצע "שומר החומות" ומלחמת "חרבות ברזל"[9], ובינואר 2024 היה לערוץ השני בגודלו בעברית[3]. כלי תקשורת משתמשים מעת לעת בתכנם שהוא משתף[10][11][12][13][14][15][16] ולעיתים גם נבחרי ציבור[17][18]. הוא גם הוזכר בפודקאסט של בן שפירו עקב חשיפת סרטון בקשר לתקרית תל א-סולטאן[19]. על פרסומיו מוטבע סימן מים עם שם העט שלו.[20]
באוגוסט 2021 פרסם כתב הארץיניב קובוביץ שמפעיל הערוץ מועסק מזה כשנתיים כיועץ לצה"ל בפיקוד הדרום[20][21]. תפקידו הרשמי היה להצביע על מגמות בקרב פלסטינים ביהודה ושומרון וחבל עזה. במסגרת תפקיד זה נחשף למידע מודיעיני והשתתף בדיונים ביטחוניים, ובשל כך זהותו נאסרה בפרסום למשך מספר שבועות. בפברואר 2022 פרסם קובוביץ שהוחלט לסיים את העסקתו, וכי בוטל האיסור על פרסום זהותו – גלעד כהן, קצין ששירת בעבר ביחידת מתאם פעולות הממשלה בשטחים, אשר גויס לסייע ב"מלחמת התודעה" ברשתות החברתיות[22]. לעיתים דובר צה"ל מפנה לערוץ עיתונאים שביקשו לקבל מידע, תוך הבהרה שהידיעות שמופיעות בו אינן רשמיות, ולא הועברו על ידי גורם צבאי[20].
מפעיל הערוץ מבקר את ההסברה הערבית הבין־לאומית, שלטענתו מציגה נרטיב סלקטיבי התומך בפלסטינים[23]. בעקבות הפלישה הרוסית לאוקראינה, טען כי ישנו ניסיון לייצר "אוקראיניזציה של הנרטיב הפלסטיני"[24][25][26] כדי לזכות באהדת הקהילה הבין-לאומית[27][28], ובשיתוף עוקביו פרסם טיעוני נגד[29]. הוא מותח ביקורת על משרד החוץ בשל פעילות הסברה מועטה לטעמו, ואף מדריך את עוקביו כיצד לפעול בנושא[30]. בנוסף, הוא מבקר כתבים המסקרים את העולם הערבי על דיווחיהם[א][ב][ג], וכן עיתונאים שלדבריו פוגעים בתדמית ישראל[31].
^באוגוסט 2022 ביקר את ערוץ "מכאן" של התאגיד, על פרסום ממצאי בדיקה אודות השימוש בכלי התקשורת וברשתות החברתיות הערביות במונח "השחר האמיתי" שטבע צה"ל עבור החברה הערבית למבצע "עלות השחר". לפי ערוץ "מכאן", ממצאי התחקיר העלו ש"הערוצים הערבים המובילים כלל לא השתמשו בשם הערבי שנתן צה"ל למבצע". בפוסט שפורסם בערוץ אבו עלי אקספרס, טען מפעיל הערוץ שטענה זו רחוקה מלהיות נכונה, תוך שהוא מביא ראיות לכך שהשם "השחר האמיתי" תפס הן בכלי התקשורת והן ברשתות החברתיות.
^ביוני 2020 ביקר את אליאור לוי שדיווח על שיגורי רקטות של חמאס לעבר הים, תוך שהוא מצרף תמונות שפורסמו כשנתיים קודם לכן ב-ynet. בעקבות הפרסום בערוץ של אבו עלי התנצל לוי על הפרסום השגוי.
^באוגוסט 2021 ביקר את תאגיד השידור הציבורי 'כאן' על כך שבכתבה שהכינו על הפיגועים באפגניסטן שילבו סרטוני וידאו אותם ייחסו לפיגועים אלו, בעוד שסרטונים אלו תיעדו תקיפה של צה"ל בעזה ימים ספורים קודם לכן.