אגם ווטרטון

אגם ווטרטון
Waterton Lake
מבט על אגם ווטרטון מתצפית גואוט הונט
מבט על אגם ווטרטון מתצפית גואוט הונט
מידע כללי
סוג אגם עריכת הנתון בוויקינתונים
מידות
שטח 10.1 קמ"ר
גובה 1274 מטר מעל לפני הים
עומק מרבי 135 מטר
‏עומק ממוצע 80 מטר
מידע נוסף
נהר מזין נהר ווטרטון עריכת הנתון בוויקינתונים
מקור לנהר נהר ווטרטון עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינות באגן הניקוז קנדה, ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
קואורדינטות 49°00′N 113°54′W / 49°N 113.9°W / 49; -113.9
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

אגם ווטרטוןאנגלית: Waterton Lake) הוא קבוצה של שלושה אגמים הממוקמים בין דרום פרובינציית אלברטה שבקנדה לבין צפון מדינת מונטנה שבארצות הברית[1].

לאגם שני חלקים, המחוברים ביניהם בתעלה רדודה[1].

שני חלקי האגם שבקנדה הם אגם ווטרטון האמצעי (Middle Waterton Lake), ואגם ווטרטון העליון (Upper Waterton Lake)[1]. גבול ארצות הברית–קנדה חוצה את אגם ווטרטון העליון, ומחלק את האגם, כך ששני השלישים הצפוניים של האגם מצויים בקנדה[1], והשליש הדרומי מצוי בשטח ארצות הברית[1].

אגם ווטרטון התחתון (Lower Waterton Lake) ממוקם מצפון לאגם ווטרטון האמצעי[1]. על שפת האגם מצוי סימן הגבול האחרון של שביל ועדת הגבול, שהוצב באתר ב-8 באוגוסט 1874[2].

המחצית הצפונית האגם העליון, וכן האגם האמצעי והאגם התחתון מצויים בקנדה, בשטח הפארק הלאומי אגמי ווטרטון[1]. המחצית הדרומית של האגם העליון מצוי בארצות הברית, בשטח הפארק הלאומי גליישר[1].

שטחם הכולל של אגם ווטרטון העליון והאמצעי הוא 10.1 קילומטרים רבועים. שטחו של אגם ווטרטון התחתון (המצוי כולו בקנדה) הוא 1.5 קילומטרים רבועים, וגובהו 1,274 מטרים מעל פני הים[1].

עומקם הממוצע של האגמים - 80 מטרים. שיא עומקם של האגמים - 135 מטרים[3], והם מהווים את האגם העמוק ביותר בהרי הרוקי הקנדיים[3].

בשנת 1979 הקים ארגון אונסק"ו את שמורת הביוספרה ווטרטון (Waterton Biosphere Reserve) על מנת להגן על בתי הגידול המגוונים שסביב האגמים, והכוללים ערבה, יערות סב-אלפינים, טונדרה אלפינית, וצמחיית ביצות המקיפה את האגם.

בשנת 1932 הוקם פארק השלום הבינלאומי ווטרטון-גליישר. בשנת 1995 הוכרז הפארק כאתר מורשת עולמית של אונסק"ו.

גלריית תמונות

[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]